Bivši trener Sarajeva poginuo od udara groma

Foto: EPA

PREMINUO je bivši igrač i trener Sarajeva Dženan Uščuplić (48). Tijekom planinarenja s društvom na planini Zelengora na jugoistoku Bosne i Hercegovine Uščuplića je pogodio grom. Trenutno je u tijeku izvlačenje tijela nastradalog Uščuplića s 1.700 metara nadmorske visine, gdje je došlo do tragedije, a akciju obavlja Gorska služba spašavanja.

Ova vijest je šokirala sve navijače Sarajeva, ali i ostale ljubitelje nogometa u Bosni i Hercegovini. Uščuplić je rođen 18. kolovoza 1975. godine i svoju seniorsku nogometnu karijeru započeo je 1995. godine u Sarajevu, nakon što je prošao omladinske kategorije u Željezničaru. Kasnije je nosio i dres Olimpika.

Bio je pomoćnik Roberta Jarnija

Kao igrač, sa Sarajevom je osvojio titulu prvaka Bosne i Hercegovine 2007. godine, a tri puta je s istim klubom osvojio i Kup Bosne i Hercegovine (1997., 1998. i 2002. godine). Umirovio se u ljeto 2002. godine u dobi od 27 godina zbog kronične ozljede koljena zadobivene u travnju 1998. godine.

Nakon što je bio prisiljen povući se iz nogometa, Uščuplić je proveo devet godina u omladinskom pogonu Sarajeva i kao pomoćnik bivšeg trenera Roberta Jarnija, prije nego što je imenovan glavnim trenerom 2014. godine.

U posljednjih nekoliko godina Uščuplić je više puta preuzimao ulogu trenera Sarajeva, najčešće kada je bilo potrebno stabilizirati momčad nakon loših rezultata. Iako je uglavnom dolazio u kriznim trenucima, uspijevao je donijeti trofeje klubu. Pod njegovim vodstvom Sarajevo je postalo je prvak Bosne i Hercegovine 2015. godine, a 2014. i 2021. godine Uščuplić je osvojio Kup BiH s klubom na stadionu Koševo. Njegov posljednji angažman bio je kao trener juniorske momčadi Sarajeva, koju je vodio do studenog prošle godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.