Bjelica je u utrci za klupu Dinama pobijedio i dvije svjetske legende?

Foto: Profimedia

NENAD BJELICA (53) i dalje je prvi favorit za novog Dinamovog trenera. Jedan od najuspješnijih Dinamovih trenera u povijesti vraća se u Maksimir nakon četiri godine i naprasnog razlaza s braćom Mamić u vrijeme koronakrize i trebao bi uskoro naslijediti Sergeja Jakirovića.

Van Nistelrooy je bio zainteresiran?

Dinamo je bez trenera posljednjih sedam dana i čelništvo je u tom periodu pročešljalo niz imena. U javnom prostoru pojavila su se i dva stranca koja su navodno bila ponuđena Dinamu. Prvi je Ruud van Nistelrooy (48), aktualni pomoćnih Eriku ten Hagu u Manchester Unitedu.

Proslavljeni nizozemski napadač od ovog je ljeta na funkciji asistenta, no iza sebe već ima ponešto trenerskog iskustva. Vodio je PSV-ovu prvu momčad od 1. srpnja 2022. do 24. svibnja 2023. te osvojio Kup i Superkup. Prije toga je vodio U-21, U-19 i U-18 momčad PSV-a, a  u dva je navrata radio kao asistent u seniorskoj reprezentaciji Nizozemske.

Nudila se i bivša Zlatna lopta?

Fabio Cannavaro (51) trenutno je nezaposlen, a posljednji posao je imao vodeći Udinese. Ondje je u lipnju dobio otkaz. Zlatna lopta iz 2006. i nema odveć uspješnu trenersku karijeru, koja traje od 2011. godine. Prvi samostalan trenerski posao imao je u kineskom GZ Evergrandeu. Potom je vodio saudijski Al-Nassr te kineski TJ Quanjian da bi se vratio u GZ Evergrande. 

Prije pet godina je dva mjeseca proveo kao privremeni izbornik Kine, a 2022. se vratio u Italiju. Ondje je vodio Benevento pet mjeseci pa dobio otkaz, a 22. travnja ove godine je preuzeo Udinese i spasio klub ispadanja. Potrajao je šest utakmica, a nakon toga je napustio klub.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.