Bjelica o povratku jednog od najskupljih dinamovaca ikad: To su medijske špekulacije

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

VARAŽDIN i Dinamo u nedjelju u 16 sati na varaždinskom stadionu igraju utakmicu devetog kola SuperSport HNL-a. Zagrebački klub nalazi se na trećem mjestu sa 16 bodova, dva manje od Hajduka i Rijeke. Međutim, momčad trenera Nenada Bjelica u Varaždin stiže u dobrom raspoloženju nakon uvjerljive pobjede protiv Lokomotive (5:1) i remija s Monacom (2:2) u Ligi prvaka. Domaći sastav trenera Nikole Šafarića nalazi se, pak, na četvrtome mjestu s 12 bodova.

Bjelica je na konferenciji za medije najavio susret s Varaždincima. "Radujemo se novoj utakmici. Nakon Monaca smo se dva dana regenerirali s igračima koji su igrali. Ostali, koji nisu nastupili, odradili su dva dobra treninga. Danas imamo završni trening pred utakmicu. Imamo sve igrače na raspolaganju od zadnje utakmice. Dvojica-trojica imaju problemčiće, vidjet ćemo hoće li nastupiti, biti na klupi ili ni to. No, Dinamo ima širok kadar, možda će priliku dobiti oni koji nisu igrali.

Želimo nastaviti seriju dobrih rezultata protiv vrlo stabilne ekipe koja je u SHNL-u, uz Rijeku, primila samo četiri gola. To govori o defenzivnoj stabilnosti. Puno kvalitetnih mladih igrača, imaju glavu i rep s odličnim trenerom. Vjerujem da će Dinamo sutra biti bolji i da će doći kući s tri boda", rekao je Bjelica, nakon čega su uslijedila pitanja novinara.

Kakva je situacija s Pjacom. Hoće li moći igrati za reprezentaciju?

Ima problema s kvadricepsom. Nismo s njime ništa htjeli riskirati u utakmici s Monacom. Upitan je jako i za sutra. No, nije tako velik problem da ne bi mogao igrati za reprezentaciju. Naravno, ovisi koliko će se smanjivati bol i koliko će ga uopće trebati u reprezentaciji. On će se staviti na raspolaganje, pa ćemo vidjeti i što se doktori odlučiti kada tamo dođe.

Torrente je imao zamotanu glavu. Je li sve u redu s njim?

Je, nema nikakvih problema.

Možete izdvojiti opasnost Varaždina?

Poletna momčad. Imaju kvalitetne pojedince u Šegi, Latkoviću, Dabri, Mitrevskom, Belcaru... Imaju standardiziranih 11. Očekujemo da će i protiv nas igrati s petoricom u obrani, što je Šafarić najavio na početku sezone. Njihova najveća šansa je domaći teren i što nemaju puno za izgubiti. 

Slijedi stanka zbog reprezentacije. Koliko će Vam to pomoći?

Regenerirat ćemo se prvi tjedan, možda odemo nekamo na dva-tri dana i odigramo prijateljsku utakmicu. Moramo vratiti stopere koji u posljednje vrijeme nisu bili na raspolaganju, osvježiti momčad i onda idući tjedan krenuti u pripremu za Istru. Nadamo se da će se i svi reprezentativci vratiti zdravi, a zatim i s njima odraditi dva-tri treninga.

Kojoj ste Vi formaciji najbliži, je li to možda s dvojicom napadača?

To je uvijek opcija na početku i tijekom utakmice, bilo u sustavu 3-5-2 ili 4-4-2. Petković je među igračima koji imaju malih problemčića, danas ćemo procijeniti je li u stanju pomoći momčadi. Ako neće biti, ostajemo na Kulenoviću.

U zadnje dvije utakmice smo promijenili sustav bez da smo to puno trenirali i svejedno smo dobro izgledali. To znači da igrači imaju kvalitetu i nogometnu inteligenciju.

Vjerujete Kulenoviću?

Apsolutno. Kule je bio ovdje kada sam došao biti trener i kod mene je dobio prve minute u Dinamu. Nažalost, ubrzo se ozlijedio. Otkako se vratio u Dinamo, igra na visokom nivou. Siguran sam da će tako nastaviti, zna koliko ga cijenim i volim. Bili smo u kontaktu godinama i dok nismo bili u kontaktu. To što nije igrao u zadnje dvije utakmice ništa ne znači, on je jako važan za našu momčad.

Profilom si odgovaraju Kulenović i Petković?

Bez problema mogu igrati zajedno. Znamo kvalitete Petkovića, koji igra na prilaz, a Kulenović napada dubinu i šesnaesterac. Apsolutno su kompatibilni.

Kada ćemo vidjeti Jana Oliverasa? U kakvom je stanju?

U dobrom je stanju. Prema mojim informacijama, došao je u Dinamo nakon perioda u kojem 45-50 dana nije bio u nogometnom treningu. Treba mu vremena za prilagodbu na Dinamo, Zagreb, novi život. Mlad je igrač, u seniorskom nogometu ima malo utakmica. Doveli smo ga na godinu dana dugu posudbu.

Dajemo si vremena da ga u tih godinu dana možemo dobro procijeniti. Vrijeme će pokazati kada će dobiti šansu. Na toj poziciji imamo Ronaëla Pierre-Gabriela, koji može pokriti, a imamo i Ogiwaru i njega. Bit će prilika za njega.

Kako to da ste gurnuli Torrentea u momčad?

Za Lokomotivu smo imali dva stopera, Maximea Bernauera i Raula Torrentea. Za Monaco smo imali trojicu i igrali smo s trojicom. Nisam ni imao previše izbora. Iskoristio je svoju šansu, odigrao je na jako dobroj razini. Pokazao je svoju vrijednost. Poput Oliverasa, došao je u novu državu i susreo se s novim jezikom.

Pričali smo kada sam došao. Rekao je da je spreman i sa svime zadovoljan te samo čeka svoju šansu. Dobio ju je i iskoristio. Sretni smo što je ovdje. Dobiti takvog igrača besplatno je velika stvar. Kompliment onima koji su ga doveli.

Ima li novosti po pitanju Filipa Benkovića? Znamo da ga volite i da ste ga doveli u Trabzonspor. (O mogućem povratku šestog najskupljeg igrača u povijesti Dinama pisali smo OVDJE.)

To su medijske insinuacije. Imamo šest stopera u ovom trenutku. Na toj poziciji nemamo potrebe za novim igračem. Nismo o tome uopće razgovarali. Što reći o Benkoviću... Vrlo kvalitetan igrač koji je prodan za velik novac.

Imao je problema s ozljedama, ali stabilizirao se, igrao je puno u Njemačkoj i kod mene u Trabzonu. Cijenim ga, ali stvarno o tome nismo interno razgovarali. To su medijske špekulacije.

Varaždin je primio samo četiri gola. Kako ga planirate probiti?

Imamo svoju kvalitetu, vjerujemo da ćemo ih ugroziti. Protiv Osijeka i Hajduka su dobili po dva gola, a u ostalih šest utakmica odigrali s čistom mrežom. Trebaju nam agresivnost i aktivan nogomet, pokušat ćemo imati dobru tranziciju kada izgubimo loptu i tako stvarati pritisak. Tražim puno utrčavanja iz drugog plana i šuteva. Vjerujem u svoju momčad i pobjedu.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.