Boban: S Čeferinom se nisam čuo otkad sam otišao iz UEFA-e. Naš odnos je završen

Foto: EPA

ZVONIMIR BOBAN (55) osvrnuo se na svoj odlazak iz UEFA-e u intervjuu koji je dao za talijansku Gazzettu dello Sport. Boban je otišao iz moralnih razloga. Kaže da nije mogao više gledati kako vladajući podređuju cijeli nogometni svijet svojim interesima. Ipak, priznao je da nema ambiciju kandidirati se za predsjednika UEFA-e.

"Napravio sam puno kompromisa u životu, nekih se čak i sramim. Ali nisam mogao ostati u organizaciji koja bi cijeli nogometni svijet podredila svojim interesima. Vjerujte mi, moja pozicija u UEFA-i bila je prestižna i bitna. Odluka da odem s nje je bila neizbježna i bolna.

Nažalost, godinama gledamo kako se u nogometnom svijetu umanjuju vrijednosti koje bi se trebale braniti i predstavljati. Ti ljudi (UEFA op. a.) misle da su oni važniji od igrača, trenera, publike i nogometnih institucija.

Nažalost, nisam se uspio izboriti za promjene u UEFA-i. S Čeferinom se nisam nijednom čuo nakon što sam otišao. Žao mi je što je naš odnos tako završio. Tko god je rekao da ću se ja kandidirati za njegovo mjesto je u krivu. Nemam takvu namjeru", rekao je u intervjuu za Gazzettu.

Radit će kao stručni komentator

Boban je u međuvremenu našao novi posao. Bit će stručni komentator Sky Sporta u idućoj sezoni Lige prvaka. Legendarni hrvatski nogometaš s poznatim nogometnim licima, kao što su trener Fabio Capello i bivši nogometaši Alessandro Del Piero, Esteban Cambiasso, Alessandro Costacurta i Paolo Di Canio, komentirat će elitno europsko natjecanje, koje će od iduće sezone imati drugačiji format.

Boban je bio bliski suradnik predsjednika Aleksandra Čeferina i drugi čovjek UEFA-e kao njezin direktor nogometa. No nije mogao prijeći preko Čeferinove ogromne želje za vlašću, javno ga je prozvao i napustio Nyon.

Prije toga radio je kao sportski direktor u Milanu, a od odlaska iz UEFA-e prvi put u životu nije neko vrijeme radio ništa direktno vezano uz nogomet. Još u siječnju, u jeku borbe za vlast u Dinamu, Bobana se povezivalo s povratkom u Maksimir. On je zaista i bio u kombinacijama za predsjednika Dinama na listi Dinamovo proljeće, ali to je otpalo iz tehničkih razloga i Boban se povukao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.