Bojan Bogdanović ima novi NBA klub

Foto: Profimedia

BOJAN BOGDANOVIĆ (35) karijeru u NBA ligi nastavit će u Brooklyn Netsima, javio je najpouzdaniji insajder najjače košarkaške lige svijeta, ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski. Bogdanović predvodi veliki paket igrača koji će prema Brooklynu, dok će u suprotnom smjeru Mikal Bridges (27).

Konkretno, Knicksi dobivaju Bridgesa, koji je u prošloj sezoni igrao uz prosjeke od 19.6 koševa, 4.5 skokova i 3.6 asistencija po utakmici, i drugi izbor drafta iz 2026., a Brooklyn Bogdanovića, čak pet nezaštićenih izbora prve runde drafta, izbor druge runde 2025. i pravo na zamjenu pickova 2028.

U Netsima je i krenuo u NBA karijeru

Bogdanović je NBA karijeru započeo upravo u Netsima 2014. godine i proveo je ondje dvije i pol sezone. Kasnije je još bio igrač Washington Wizardsa, Indiana Pacersa, Utah Jazza i Detroit Pistonsa, koji su ga sredinom prošle sezone poslali u Knickse.

Prošle sezone je u Detroitu odigrao 28 utakmica uz prosjeke od 20.2 koša i 3.4 skoka za 32.9 minuta po utakmici. U New Yorku je manje korišten, prosječno 19.2 minute po susretu. Postizao je 10.4 poena, uz 2.0 skokova po večeri. U NBA karijeri dužoj od 700 utakmica prosječno bilježi 15.6 poena, 3.6 skokova i 1.7 asistencija po ogledu.

Knicksi okupljaju bivše suigrače, Netsi pomažu Houstonu da dovede Duranta

Bridges će se u Knicksima tako ujediniti s bivšim suigračima sa sveučilišta Villanova - Joshom Hartom, Jalenom Brunsonom i Donteom DiVincenzom - od kojih je s potonjom dvojicom 2018. osvojio NCAA naslov.

Netsi su nakon ovog trejda napravili još jedan s Houston Rocketsima i dio stečenih pickova dali za vlastiti izbor na draftu 2026., koji su im ranije poslali u trejdu za Jamesa Hardena 2020. godine. Rocketsi nove pickove navodno namjeravaju iskoristiti kako bi privoljeli Phoenix Sunse na razmjenu Kevina Duranta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.