Bronny James igrat će za South Bay Lakerse

Foto: Profimedia

PRIJE samo nekoliko dana, u utakmici Los Angeles Lakersa i Minnesota Timberwolvesa, dogodilo se nešto što se nikad prije u NBA ligi nije dogodilo. Otac i sin, LeBron James i Bronny James, nastupili su u istom susretu. Ikona lige LeBron (39) i njegov 20-godišnji sin zaigrali su zajedno za sastav Lakersa.

Za razliku od LeBrona, koji je u svojoj prvoj sezoni igrao uz prosjeke od 20.9 koševa, 5.5 skokova i 5.9 asistencija, bio rookie godine i zvijezda lige, Bronny nije taj potencijal. Znalo se to i prije njegova dolaska u ligu u koju je ušao kao 55. izbor ovogodišnjeg drafta, a vidjelo se i u predsezonskim utakmicama.

Nije zabio koš u prvoj utakmici

Odigrao ih je šest, dobivao 15-ak minuta u prosjeku i zabijao 4.2 koša po susretu uz loših 9/37 ukupno iz igre i još gorih 1/12 za tricu. Nakon što su ispisali povijest stavljajući sina uz oca na parket, Lakersi su odlučili da Bronny neće popunjavati roster u svakoj utakmici. Točnije, donesena je odluka da dio sezone provede u South Bay Lakersima, filijali kluba koja se natječe u razvojnoj G ligi.

Trener momčadi JJ Reddick tvrdi da je to oduvijek i bila ideja. "To je bilo dogovoreno prvog dana. Razgovarao sam o tome s generalnim menadžerom Robom Pelinkom. O tome je pričao i LeBron", tvrdi Reddick.

Bronny je u svojoj prvoj i zasad jedinoj NBA utakmici odigrao tri minute. Nije se upisao među strijelce.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.