Budimir: Golman Maroka jedan je od najboljih u Španjolskoj

Foto: EPA-EFE

HRVATSKU reprezentaciju u srijedu, 23. studenog, čeka prva utakmica Svjetskog prvenstva u Kataru. Protivnik izabranicima Zlatka Dalića bit će Maroko, a utakmica počinje u 11 sati po hrvatskom vremenu. Istog dana s natjecanjem započinju i druge dvije reprezentacije u skupini F, Kanada i Belgija. 

Danas su na press-konferenciji u katarskom taboru hrvatske reprezentacije na pitanja novinara odgovarali Ante Budimir i Dejan Lovren. Napadač Osasune Budimir, kojemu je ovo prvo svjetsko prvenstvo, upitan je znaju li reprezentativci koja je početna postava za utakmicu s Marokom: 

"Što se tiče Maroka, vježbamo i još ne znam tko će započeti utakmicu. Nemam puno za reći o tome. Ja se spremam za svaku iduću utakmicu. To je sada Maroko, što će biti kasnije, ne znam. Dinamično je i imamo utakmice svaka četiri dana, ali prvo je fokus na Maroku."

Na pitanje kako se osjeća uoči svog prvog svjetskog prvenstva rekao je: "Odlično, drago mi je da samo ovdje. Počinje veliko natjecanje. prvo za mene, kao prvo dijete. uzbuđen sam. Što se tiče golova i forme, kao napadač živim za gol, kao i svi drugi. Ova faza moje karijere nije statistički top, ali nije nešto što me brine i o čemu razmišljam cijelo vrijeme. Dajem maksimum, nema velike filozofije."

"Golman Maroka jedan je od najboljih u Španjolskoj"

Strani novinari upitali su ga o iskustvu igranja s Marokancima u La Ligi te o ozljedi Karima Benzeme koji će propustiti Svjetsko prvenstvo: ''Kao ekipa su jako opasni, jako talentirani, Bono je za mene jedan od najboljih golmana u La Ligi. Imaju jako talentirane igrače.

Kada Zlatna lopta nije ovdje, turnir osjeti to, najbolji napadač za mene na svijetu, nedostajat će, ali to su problemi za Francusku. Nama ništa ne mijenja, ali za turnir će sigurno faliti igrač kao Benzema.''

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.