Cibalia: Više nećemo šutjeti. Suci su nam u 11 kola uzeli sedam bodova

Foto: Miroslav Slafhauzer/CROPIX

CIBALIA je objavila oštro priopćenje u kojem su prozvali suce da su im u 11 kola SuperSport Prve NL svojim greškama uzeli sedam bodova. Klub iz Vinkovaca danas je na gostovanju kod Opatije odigrao 1:1. Poveo je golom Ivana Lozića u 77. minuti, ali domaći su pet minuta poslije izjednačili pogotkom Davida Žabeca.

Iz Cibalije su uz priopćenje objavili i nekoliko fotografija situacija u kojima smatraju da su bili oštećeni. Jedna takva dogodila se i u susretu s Opatijom, gdje je Cibalia tražila jedanaesterac zbog igranja rukom domaćeg nogometaša. Ipak, sudac Jakov Titlić nije prosudio da se radi o najstrožoj kazni. Vinkovčani su nakon utakmice objavili priopćenje koje potpisuje predsjednik Damir Mustapić, a prenosimo ga u cijelosti.

Cibalia: Više nećemo šutjeti

"Kroz svoju povijest i bogatu tradiciju naš Klub je svašta prolazio. Puno nepravde smo se godinama nagledali i svašta na svojoj koži osjetili; od finala kupa 1999. godine do kojekakvih smiješnih kaznenih udaraca koji su dosuđeni protiv nas, kao što je npr. bio dosuđen na Soudaniju, da su se o tome snimale parodije, ali ovo što prolazimo ove godine u Super Sport Prvoj NL stvarno je prevršilo svaku mjeru.

U uvodnih 11 kola oštećeni smo u 5 utakmica gdje su nam gospoda suci svojim greškama uzeli sedam zasluženih bodova. Naš Klub, koji je davao puno dobrih igrača, u kojem su radila ili igrala četiri izbornika reprezentacije Hrvatske (gospodin Otto Barić, Dražan Jerković, Igor Štimac i Zlatko Dalić) zaslužuje puno više poštovanja i respekta. Sav trud koji stručni stožer, igrači i Uprava ulože netko si da za pravo da svojim greškama sve to uništi i obezvrijedi.

VIŠE NEĆEMO ŠUTJETI JER JEDNOM ILI DVAPUT MOŽE BITI SLUČAJNO, ALI AKO SE TO KONSTANTNO DOGAĐA ONDA JE STVARNO PREVRŠILO SVAKU MJERU.

Borit ćemo se svim sredstvima da zaštitimo naš klub", stoji u priopćenju.

Priopćenje⚠️ Kroz svoju povijest i bogatu tradiciju naš Klub je svašta prolazio. Puno nepravde smo se godinama...

Objavljuje HNK Cibalia VinkovciPetak, 18. listopada 2024.

Cibalia se trenutačno nalazi na petom mjestu SuperSport Prve NL s 14 bodova, sedam manje od vodećeg Vukovara. Uz to Vukovar ima i utakmicu manje. Između Vukovara i Cibalije još su Opatija, Dubrava i Sesvete.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.