Cibosi pred odlukom: Konačno štrajk ili još jedno popuštanje



SASTANAK upravnog odbora Cibone s igračima, koji je trebao biti upriličen prije treninga u ponedjeljak, održati će se u poslijepodnevnim satima. Na tom bi sastanku igrači trebali proglasiti ranije najavljeni štrajk ako im ne budu dane garancije za isplatu mjesečnih plaća.

Financijski problemi Cibone datiraju još iz prošle sezone. Zbog neisplaćenih angažmana malo je nedostajalo da momčad uopće ne započne novu sezonu, no pred sam početak svi su povukli zahtjev za arbitražom kod HKS-a.

Bilo je to prvo popuštanje igrača, koji su u nadi da će dobiti svoj novac profesionalno započeli igrati. Već je održan niz sastanaka igrača i Uprave, no zasad sve ostaje na obećanjima i isplatama manjeg dijela velikog duga. Igrači su, u međuvremenu, najavili početak štrajka nakon utakmice NLB lige protiv Crvene Zvezde, no prolongirali su odluku do utakmice s Cedevitom, koja je odigrana prošlog vikenda. Kako je objasnio kapetan Marin Rozić Cibosi će štrajkati na način da će igrati sve utakmice, ali neće trenirati.

Više pojedinosti o raspletu cijele situacije, dakle rješenju problema ili datumu početka štrajka igrača ili odgodi, trebalo bi biti poznato tijekom večernjih sati, nakon još jedne runde razgovora na relaciji Uprava-igrači.

Za iskusnog Tanjevića Cibosi su fenomen

Trener Fenerbahčea Bogdan Tanjević jedan je od najiskusnijih stratega u Europi. Nakon poraza svoje momčadi od "gladnih" Cibosa istaknuo je kako je svojevrsni fenomen da igrači daju sve od sebe usprkos okolnostima koje ih prate. Da igračima treba skinuti kapu zbog profesionalnosti rekao je i Velimir Perasović, koji vjeruje da će i dalje imati igrače na okupu, ne samo na utakmicama, već i na treninzima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.