Čilić je trenutno 1082. tenisač svijeta. Sad je izgubio od 531. na ATP ljestvici

Foto: EPA

HRVATSKI tenisač Marin Čilić (35) izgubio je u četvrtfinalu ATP Challenger turnira na tvrdoj podlozi u francuskom Cassisu od 531. igrača svijeta, Kolumbijca Adrije Soriana Barrere (25) sa 6:7 (4), 5:7 nakon dva sata igre. Čilić, koji se trenutno nalazi na 1082. mjestu ATP ljestvice, vraća se vrhunskom tenisu nakon teške ozljede i stanke.

Čilić tijekom cijelog meča nije uspio oduzeti početni udarac suparniku, a jedini gubitak servisa viđen je u 12. gemu drugog seta koji je Kolumbijcu osigurao pobjedu. Hrvatski tenisač ukupno je zabio deset asova uz 51 posto prvog servisa, a nije iskoristio niti jednu od sedam break-lopti. Čilić bi sljedeći nastup trebao imati za dva tjedna na ATP turniru iz Serije 500 u Tokiju.

Čilić je tijekom karijere osvojio 20 turnira

Čilić je zbog problema s koljenom propustio cijelu 2023. godinu, a u svibnju ove godine bio je na posljednjoj operaciji, kada je poručio da se želi i dalje profesionalno baviti tenisom. Dosad je imao sjajnu karijeru u kojoj je osvojio 20 turnira i 2018. bio treći tenisač svijeta.

Među ostalim, 2014. osvojio je US Open te bio u finalima Australian Opena i Wimbledona. Od turnira je zaradio više od 30 milijuna eura.

Dodig ispao s turnira u Istanbulu

Istodobno, Matej Dodig poražen je u četvrtfinalu ATP Challengera u Istanbulu, koji ima nagradni fond od 82 tisuće dolara, a 19-godišnjeg Osječanina pobijedio je peti nositelj Hamad Međedović iz Srbije, 137. tenisač svijeta. Rezultat je bio 6:0, 6:4. Dodig je tijekom meča zabio tri asa uz 49 posto prvog servisa, a nije stigao do break-lopte. Međedović je iskoristio četiri od 10 break-lopti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.