Daily Mail: Tri kluba iz Premier lige prate Rokasa Pukštasa

Foto: Josip Regovic/PIXSELL

ENGLESKI Daily Mail piše kako pored neimenovanih klubova iz Bundeslige mladu nadu Hajduka Rokasa Pukštasa (19) prate tri njihova kluba i to veoma zvučni trio, Aston Villa, West Ham i Arsenal. Ova vijest došla je istog dana kada je Pukštas uvršten na širi popis američke U-23 reprezentacije za Olimpijske igre.

Također, Pukštas je nedavno potpisao za menadžersku agenciju Niagara Sports Company, čiji je vlasnik nogometni agent iz Zagreba Andy Bara, koji je posredovao u brojnim unosnim transferima, poput prodaje Joška Gvardiola u Manchester City. Devetnaestogodišnji Amerikanac prema Transfermarktu vrijedi šest milijuna eura.

Najunosnija prodaja Hajduka za sada je transfer Luke Vuškovića u Tottenham za više od 13 milijuna eura, a neki predviđaju kako bi se Pukštas mogao približiti tom iznosu. Predsjednik Hajduka Ivan Bilić izjavio je kako je ovog ljeta u planu prodaja jednog igrača koja bi trebala napuniti klupski budžet, ali kako ne žele istovremeno prodati Pukštasa i Niku Sigura već samo jednog od njih dvojice.

Prošao Barceloninu školu u SAD-u

Pukštas je rođen u obitelji litavskog porijekla 25. kolovoza 2004. godine u gradiću Stillwateru, u Oklahomi, a nogomet je počeo trenirati u Kansas Academy/Barca Academy u SAD-u, selekciji koja je funkcionirala kao sjevernoamerička ekspozitura škole nogometa katalonskog velikana.

Neko vrijeme boravio je na probi u Manchester Unitedu, a na Poljud je stigao krajem 2020. godine i od tada se razvijao kroz selekcije Akademije Luka Kaliterna. Prije dvije godine debitirao je za prvu ekipu i ubrzo postao jedan od njenih najvažnijih igrača. Za Hajduk je nastupio 59 puta i zabio 11 golova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.