Dalić mijenja za Poljsku. Ispadaju Luka Sučić i Mario Pašalić, evo tko ih mijenja

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DRAMATIČNA, a možda se na kraju pokaže i ključna pobjeda protiv Škotske u subotu na Maksimiru (2:1), u kombinaciji s domaćim porazom Poljske od Portugala (1:3), omogućava Hrvatskoj daleko komforniju situaciju pred sutrašnje gostovanje u Varšavi. Do danas popodne će se čekati Matea Kovačića, jer je to rok do kada se moraju prijaviti igrači za meč.

Kovačića se čeka do zadnjeg trena, ali pretpostavka je da neće doći

Ključni igrač Hrvatske ostao je u Engleskoj kako bi bio uz suprugu, kojoj je termin za porod. Ipak, izglednije je da neće doći, pa s obzirom na to te na potrebu zamjene onih koji su se protiv Škotske umorili ili igrali lošije, za očekivati je da Dalić izvrši nekoliko izmjena u početnom sastavu.

Premda obrana nije ostavila dobar dojam, prije svih Gvardiol, izbornik će teško mijenjati njega, Šutala i Ćaleta-Cara jer reprezentacija je tek počela igrati s trojicom u obrani, pa se taj najosjetljiviji dio momčadi mora uigrati i standardizirati u novom izdanju i sustavu. U ostalim dijelovima očekuju se izmjene igrača i zamjene pozicija.

Obrana predvođena Gvardiolom je igrala loše, ali Dalić je neće dirati jer se u novoj postavi i sustavu mora uigrati

Perišić bi prešao s desnog boka na njegov lijevi, odakle otpada Sosa, dok će desni bočni vjerojatno biti Kristijan Jakić. Modrić je u sredini naravno nedodirljiv, ali će u odnosu na subotu na klupu Luka Sučić, kojeg će zamijeniti rođak i prezimenjak Petar.

Mario Pašalić bi također morao odmarati, a umjesto njega će ući Martin Baturina. U Poljskoj bi tako mogla istrčati Hrvatska s vezom u znaku Dinama. Ako Dalić ostane pri formaciji s dva napadača, Kramariću bi partner u špici mogao biti Budimir. 

Očekivani sastav Hrvatske protiv Poljske: 

Livaković - Šutalo, Ćaleta-Car, Gvardiol - Jakić, Modrić, P. Sučić, Perišić - Baturina - Kramarić, Budimir (Petković).

Tablice omogućuje Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.