Dalić: Raduje me da je nakon teške ozljede Oršić opet s nama

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

IZBORNIK hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić objavio je novi popis igrača na koje će računati u iduće dvije utakmice Lige nacija protiv Škotske i Poljske sredinom listopada. Najveća novost je povratak Mislava Oršića. Uz to, jedini igrač koji je ispao s popisa je Augsburgov čuvar mreže Nediljko Labrović, a njega je u ulozi rezervnog golmana zamijenio Ivica Ivušić, član ciparskog Pafosa.

Oporavljeni Nikola Vlašić dobio je pretpoziv, kao i mladi stoper Hajduka Dominik Prpić. Na pretpozivu su još Labrović, Marco Pašalić, Toni Fruk i Robert Ljubičić. Dalić je na dan objave popisa komentirao svoje izbore te objasnio zašto je odlučio pozvati Oršića.

"Rujan nas je napunio optimizmom"

"Logično je da smo ostali vjerni kadru koji je odradio kvalitetno okupljanje u rujnu, a dobro je što u odnosu na to okupljanje nemamo novih ozljeda, odnosno da su se neki igrači vratili na teren. Nažalost, i dalje smo bez Juranovića i Stanišića na desnoj strani, no vjerujem da s ovim igračima to možemo dobro kompenzirati kao što je to bio slučaj i u rujnu.

Zaista me raduje što je nakon teške ozljede opet s nama Mislav Oršić, koji se izborio za dobru minutažu u svom klubu te će nam proširiti opcije na krilnim pozicijama. Rujan nas je napunio novom energijom i optimizmom te sada želimo zadržati taj dobar ritam protiv Škotske i Poljske.

Svjesni smo da kroz ove dvije utakmice možemo napraviti značajan korak prema našem cilju, ali protivnike maksimalno poštujemo i znamo da ćemo do željenih bodova moći samo s jednakim pristupom, zajedništvom i fokusom kakav smo imali u Osijeku protiv Poljske", poručio je hrvatski izbornik.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.