De Bruyne: Imam puno novca, ali ako mi ponude apsurdnu svotu, odlazim iz Cityja

Foto: EPA

S POČETKOM ljetnog prijelaznog roka sve više se piše kako bi uskoro mogao doći kraj eri Kevina De Bruynea na Etihadu. Fantastični tridesettrogodišnji Belgijac je po mišljenju mnogih najbolji igrač Cityja u posljednjih nekoliko sezona. Pod vodstvom Guardiole De Bruyne je osvojio sve i prometnuo se u jednog od najboljih veznjaka Premier lige svih vremena.

Njegov aktualni ugovor istječe na ljeto 2025. godine i tu situaciju žele iskoristiti saudijski klubovi. De Bruyne prema Transfermarktu vrijedi 60 milijuna eura, a u slučaju igrača te kvalitete teško je očekivati da će Saudijci dobiti popust. Za Belgijca će trebati platiti veliku odštetu, a još veći bili bi troškovi njegovog ugovora. U Cityju zarađuje oko 21 milijun eura po sezoni.

U razgovoru za HLN De Bruyne je govorio o potencijalnom odlasku i nije krio da bi ga velika ponuda mogla odvesti iz Engleske:  "Ostati u Cityju? To je naravno opcija... Pročitao sam puno naslova o transferu u Saudijsku Arabiju, ali nisam ni s kim razgovarao. Ako postoji dobra ponuda i kažete Pepu da želite otići, onda je to moguće. To je možda drugačije u drugim klubovima. Ali nikada nisam dao do znanja da želim otići. Imam više nego dovoljno novca. Ali ako dođe apsurdna svota onda moram misliti i na moju obitelj, moju rodbinu, moje unuke, moje praunuke i moje prijatelje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.