Debakl Ćorića na US Openu. Pomeo ga tenisač koji je izgubio zadnjih 10 mečeva

Foto: Profimedia

BORNA ĆORIĆ (27 godina, ATP 98.), jedini hrvatski predstavnik na ovogodišnjem US Openu, drugu godinu zaredom završio je nastup u New Yorku već u prvom kolu. Bolji od njega sa 7:5, 6:2, 6:3 bio je Francuz Adrian Mannarino (36, ATP 42.). Bio je to njihov peti duel, a u svima je pobijedio Mannarino. Ćorić je treći put ove godine nastup na Grand Slam turnirima završio u prvom kolu. Samo je u Wimbledonu uspio jednom pobijediti.

US Open je jedini Grand Slam turnir na kojem je Ćorić došao do četvrtfinala, ali je sada daleko od forme koja ga je 2020. dovela do tog rezultata. Istina je kako je Mannarino opet pokazao da zna protiv Ćorića, ali devet godina stariji Francuz je na meč s njim došao u nizu od 10 poraza te s 20 poraza u zadnja 22 meča. Osim toga, Mannarino je na zadnjih 11 Grand Slamova imao samo jednu pobjedu u tri seta. 

Ćorić je propustio previše toga

Sada je prvi set osvojio tako što je u 12. gemu iskoristio jedinu priliku za break koju je do tada imao ijedan od tenisača, a Ćorić mu je pomogao s dva promašena bekenda. Ćorić je drugi set otvorio breakom, ali je odmah izgubio stečenu prednost. U petom gemu je hrvatski tenisač imao 0:40 i još jednu prednost. Nakon što je propustio sve četiri prilike za novi break, do kraja seta je osvojio još samo četiri poena.

Mannarino, činilo se, pobjedu je osigurao osvajanjem prva tri gema trećeg seta. Međutim, Ćorić se vratio u set breakom za 2:3, ali već u sljedećem gemu je opet izgubio servis. Novu priliku za povratak nije dobio, pa je nakon dva sata i 18 minuta borbe francuski tenisač došao do pobjede i plasmana u drugo kolo, u kojem ga čeka Belgijac David Goffin. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.