Di Marzio: Dinamo odugovlači s Bjelicom jer čeka odgovor talijanske legende

Foto: EPA

NENAD BJELICA (53) i dalje je prvi favorit za novog Dinamovog trenera, a posljednje informacije govore da bi danas trebao potpisati s hrvatskim prvakom. Dinamo je bez trenera posljednjih sedam dana i čelništvo je u tom periodu pročešljalo niz imena. U javnom prostoru pojavila su se i dva stranca koja su navodno bila ponuđena Dinamu. Talijanski novinar Gianluca Di Marzio tvrdi da Dinamo još nije potvrdio Bjelicu jer razmatra dovođenje Fabija Cannavara. 

"Hrvatski klub razmatra različite profile trenera, s Nenadom Bjelicom na vodećoj poziciji. Međutim, nije isključeno da Dinamovu klupu preuzme Fabio Cannavaro. Bivši trener Udinesea važe ponudu, iako je njegova osnovna ideja pričekati nešto iz Italije." 

Cannavarov trenerski CV nije pretjerano bogat

Cannavaro je trenutno nezaposlen, a posljednji posao je imao vodeći Udinese. Ondje je u lipnju dobio otkaz. Zlatna lopta iz 2006. i nema odveć uspješnu trenersku karijeru, koja traje od 2011. godine. Prvi samostalan trenerski posao imao je u kineskom GZ Evergrandeu. Potom je vodio saudijski Al-Nassr te kineski TJ Quanjian da bi se vratio u GZ Evergrande. 

Prije pet godina je dva mjeseca proveo kao privremeni izbornik Kine, a 2022. se vratio u Italiju. Ondje je vodio Benevento pet mjeseci pa dobio otkaz, a 22. travnja ove godine je preuzeo Udinese i spasio klub ispadanja. Potrajao je šest utakmica, a nakon toga je napustio klub.

Briljantna igračka karijera

Cannavaro je svojevremeno bio jedan od najboljih stopera svijeta. Igrao je u karijeri za Napoli, Parmu, Inter, Juventus, Real i Shabab Al Ahli. S Italijom je kao kapetan osvojio Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj, a iste godine osvojio je i proglašen najboljim nogometašem svijeta.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.