Dinamo danas igra za skupine Europa lige i 11.6 milijuna eura. Evo gdje gledati

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

DINAMO danas od 20:45 u Ateni protiv AEK-a igra uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka. Hrvatski prvak je u utorak u prvoj utakmici na Maksimiru izgubio 2:1 iako je na poluvremenu vodio golom Marka Bulata iz 39. minute i imat će jako težak zadatak da u Ateni nastavi put prema Ligi prvaka. Utakmicu će prenositi MaxSport 1.

Ulaskom u 3. pretkolo Lige prvaka Dinamo je već osigurao minimalno skupinu Konferencijske lige, što bi mu donijelo minimalno četiri milijuna eura. Prolazak u play-off Lige prvaka jamčio bi mu 11.6 milijuna eura i garantirano igranje u skupini Europa lige, a ulazak u Ligu prvaka minimalno 27 milijuna eura.

Što ako ne prođe AEK?

Ako ispadne od AEK-a, Dinamo će za ulazak u Europa ligu igrati protiv češkog prvaka Sparte koja je u 3. pretkolu Lige prvaka kod kuće ispala od Kopenhagena na penale. U prvoj utakmici u Danskoj bilo je 0:0, a Danci su u Pragu poveli u 1. minuti pa je Sparta izjednačila u 80. preko Birmančevića.

U ludom produžetku Česi su poveli 2:1 golom Lacija u 105. minuti, a Kopenhagen je u nadoknadi prvog produžetka izjednačio preko Claessona. Spartu je u vodstvo u 107. minuti vratio Olatunji, no gostima je penale još jednim golom u 112. minuti osigurao Claesson. Česi su promašili dva od četiri penala, Danci pogodili sva četiri i za ulazak u Ligu prvaka igrat će protiv Rakowa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.