Dinamo ga se riješio. Sad se za njega ozbiljno zanima klub iz Serie A

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MATEJ ŠAKOTA, 19-godišnji nogometaš Slaven Belupa na meti je talijanskog prvoligaša Leccea, za koji igra i hrvatski reprezentativac Marin Pongračić. Šakotu, kojeg se Dinamo riješio na početku prošle sezone, skauti Leccea su došli gledati više puta prošle sezone. Kako doznajemo, službenu ponudu koprivnički klub još nije dobio, no postoji velik interes za krilnog napadača.

Mladi igrač Slavena je prošle sezone upisao 29 nastupa za klub u SuperSport HNL-u i Kupu, a zabio je tri pogotka. Prije dolaska u Koprivnicu je godinu dana proveo u Dinamu, gdje je nastupao za juniore te je u 22 nastupa u domaćoj ligi i Ligi prvaka mladih zabio devet pogodaka i upisao 14 asistencija.

Debitirao za Zrinjski kad je imao 17 godina

Šakota je prve nogometne korake napravio u Zrinjskom, za koji je upisao seniorski debi u travnju 2022. godine kada je imao samo 17 godina. Ukupno je upisao osam nastupa za Zrinjski prije dolaska u Dinamo i zabio jedan pogodak. Uvijek je bio stalan član mlađih uzrasta reprezentacije Bosne i Hercegovine, za koju je upisao 30 nastupa i zabio pet pogodaka. Trenutačno je član U-21 reprezentacije.

Prilikom njegovog dolaska u Slaven koordinator za sportsku politiku Dejan Šomoci je izjavio: "Dobili smo izuzetno potentnog igrača za kojeg smatramo da može napraviti puno u našem dresu. Okomit je, traži igru jedan na jedan i voli dolaziti u završnicu.

Može igrati na svim pozicijama u napadu, a prirodna mu je pozicija na lijevom krilu. Ispred njega je veliki posao te puno rada i odricanja na svakom treningu i utakmici. Želim mu dobrodošlicu i sreću u našem klubu."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.