Dinamo je u Ligi prvaka: Evo kad je ždrijeb i kad se igraju utakmice

Foto: Jurica Galoić/Pixsell

DINAMO je u uzvratnoj utakmici play-offa Lige prvaka u Trondheimu obranio prednost 2:0 iz prve utakmice te se s ukupnih 3:1 plasirao u skupine Lige prvaka prvi put nakon 2016. godine.

Kad je ždrijeb skupina i gdje se može gledati?

U četvrtak u Monte-Carlu s početkom u 18 sati. Prijenos možete gledati na službenim stranicama Uefe te na Uefinu YouTube kanalu, a tekstualni prijenos kao i sve popratne informacije čitajte uživo na Indexu.

U kojoj je Dinamo jakosnoj skupini?

Prvi put nakon 1999. godine hrvatski prvak je u trećoj jakosnoj skupini, što mu jamči realne izglede za borbu za 3. mjesto i nastavak europskog puta na proljeće. Dinamo se u trećoj jakosnoj skupini našao zahvaljujući ispadanju neočekivano puno klubova s većim koeficijentom.

Kad počinje Liga prvaka?

Prvo kolo najelitnijeg nogometnog natjecanja na svijetu na rasporedu je 17. i 18. rujna, a točan raspored Dinamovih utakmica bit će poznat uskoro, nakon što to učini računalo.

1. kolo: 17.-18. rujna

2. kolo: 1.-2. listopada

3. kolo: 22.-23. listopada

4. kolo: 5.-6. studenoga

5. kolo: 26.-27. studenoga

6. kolo: 10.-11. prosinca

Tko će prenositi utakmice?

Prava na prijenos utakmica Lige prvaka na području Hrvatske do 2021. godine ima televizija PlanetSport koju mogu gledati korisnici A1 mreže. No HRT je zadržao pravo odabira jedne utakmice srijedom tako da će se Dinamova avantura u Ligi prvaka moći gledati i na nacionalnoj televiziji. U prijevodu, tri utakmice u skupini gledat ćemo na PlanetSportu, a tri na HRT-u.

Nastavi li Dinamo put u Europa ligi na proljeće, sve utakmice prenosit će isključivo Arena Sport.

Koliko je Dinamo zaradio ulaskom u Ligu prvaka?

Da izgubi sve utakmice, Dinamo je već sad osigurao čak 23 milijuna eura zarade. Točno 15,25 dobio je ulaskom u LP, a preostalih 7,75 milijuna na ime bonusa za desetogodišnji koeficijent koji dobivaju svi klubovi iz Lige prvaka. Iznosu od 23 milijuna treba dodati još barem milijun ili dva koliko će hrvatskom prvaku pripasti na ime sredstava iz marketinškog poola, a iznos ovisi o tome s kime će Dinamo biti u skupini.

Svaka pobjeda donijet će Dinamu još 2,7 milijuna eura, a remi bi UEFA nagradila s 900.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.