Direktor Maksimira: Nismo u sukobu interesa

OBNOVU Maksimira koja upravo završava između ostalog izvodi i privatna tvrtka Maxmar Sport čiji je formalni vlasnik Milan Sakoman, otac direktora stadiona Miljenka Sakomana. Maxmar Sport je dobio posao bez natječaja jer Dinamo nije obvezan raspisivati javne natječaje iako se djelomično financira iz proračuna Grada Zagreba. Nepoznato je i koliko će Dinamo isplatiti Maxmar Sportu čiji je ured prijavljen u Maksimirskoj 128 za radove na stadionu jer klub to nije obvezan otkriti.





Tjednik Nacional navodi da se ovdje radi o čistom sukobu interesa jer radove odobrava i nadgleda čovjek čija firma izvodi radove. No, Miljenko Sakoman, direktor Maksimira demantira takve navode.


"To su gluposti. Čak i da je to istina, ne vidim problem u tome. Ugovor je potpisan s više tvrtki, firma iz Zagorja radi podlogu, angažirana je jedna mađarska tvrtka, sjedalice su kupljene u Turskoj, na obnovi rade još mnoge tvrtke između ostalog iz Austrije, Češke... Napravili smo divan posao, ali nekome očito to ne odgovara. Što god da mi zatreba naravno da ću tražiti oca da mi pomogne. Moja dva sina pomažu na obnovi, javili su nam se ljudi koji žele pomoći. Zar svi oni krše zakon samo što žele pomoći u obnovi", rekao je Sakoman za Index.

Prvotno je bilo najavljeno da će obnova Maksimira koštati oko 10 milijuna kuna, no ona se zasad popela na peterostruko veći iznos. Ušminkani stadion jučer je obišao i gradonačelnik Milan Bandić. Gradonačelnik je tom prilikom istaknuo kako je Dinamo od Grada samo tražio suglasnost za obnovu i da nikakvih novčanih potraživanja neće imati.

"Dinamo je tražio dozvolu za radove i mi smo je dali. Bio bih počašćen kada bi i ostali klubovi pokazali takvu inicijativu u ova recesijska vremena". Gradonačelnik se samo nasmijao na primjedbu kako je ovom investicijom Mamić dobio i dio upravljačkih prava nad Maksimirom, kao i "plodouživanje": "Stadion ostaje gradski".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.