Đalović: Skidam kapu momcima. Oni mogu trčati koliko god treba

Foto: Borna Jakšić/PIXSELL

U UTAKMICI 4. kola SuperSport HNL-a Rijeka je kao gost pobijedila Osijek 2:0 na Opus Areni i prestigla Šibenik na drugom mjestu. Rijeka je povela u 13. minuti. Marco Pašalić je lukavo tukao izravno iz kornera, golman Osijeka Nikola Čavlina je jedva odbio, a Stjepan Radeljić je iz blizine ugurao loptu u praznu mrežu. Drugi gol za Rijeku postigao je Marco Pašalić u 60. minuti nakon sjajne kontre.

Rijeka je tako stigla do prve pobjede u Osijeku od 2021. godine, kada su slavili 2:1 u četvrtfinalu Kupa, te do prve ligaške pobjede u Osijeku od 2018. godine (također 1:2) u 11 odigranih utakmica. Klub s Kvarnera nakon četiri kola ima 10 bodova, druži drugo mjesto iza Dinama i još nije primio gol. U četvrtak će u uzvratu protiv Olimpije u Ljubljani tražiti prolaz u glavnu fazu Konferencijske lige nakon remija 1:1 u prvoj utakmici na Rujevici.

"Skidam kapu momcima"

Trener Rijeke Radomir Đalović (41) imao je puno razloga za zadovoljstvo nakon utakmice: "Zasluženo smo pobijediti, skidam kapu momcima. Pokazali su kako se bori za Rijeku. Nismo u Osijeku pobijedili od 2018. Nemam što reći nego veliki respekt za moju momčad."

Stjepan Radeljić je zabio svoj prvi gol u SHNL-u u 28. ligaškom nastupu za klub i svoj ukupno drugi za Rijeku otkada je došao u klub. Prvi je zabio prije malo više od godinu dana protiv B36 Torshavna u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Nakon gola dotrčao je ravno u naručje trenera Đalovića: "Rekao sam mu prije: 'Radelja, vrijeme je da postigneš gol.' Zato je, kada je zabio, došao do mene."

"Najmanje sam bitan ja"

Rijeka je u potpunosti ugasila Osijek i nije mu dozvolila skoro ništa. Na kraju je pokazala i da ima širinu na klupi: "Morali smo malo osvježiti momčad jer nas čeka važna utakmica u četvrtak. Oni mogu trčati koliko treba, ali mi smo tu da procijenimo i čuvamo momčad."

Najavio je uzvratni susret protiv Olimpije u play-offu Konferencijske lige: "Dajem sve od sebe, ali u ovom trenutku sam najmanje bitan ja. Bitni su ovi momci koji su izginuli za dres, koji su pokazali karakter nakon lošijeg rezultata protiv Olimpije. Mogu obećati da ćemo ići još jače nego danas i napraviti sve da uđemo u Konferencijsku ligu."

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.