Đokovićeva ponoćna objava o kontroverznom teniskom poenu: Sramota

Foto: EPA

POBJEDA Jacka Drapera protiv Felixa Auger-Aliassimea u osmini finala turnira iz Masters 1000 serije u Cincinnatiju ponovno je postavila pitanje treba li u tenisu uvesti promjene. O tome je u ponoć svoje mišljenje na Twitteru dao za mnoge najbolji tenisač svih vremena Novak Đoković.

Podsjetimo, Auger-Aliassime je pri rezultatu 4:5 u odlučujućem setu na Draperov servis odigrao sjajan return, a Draperu se zatim loptica od reketa odbila u njegovo polje te preko mreže u suparničko. Sudac Greg Allensworth očito nije vidio da je loptica odskočila od Draperovog polja, pa je presudio da se radi o čistom poenu. Dogodilo se to na meč-loptu i Draper je eliminirao Auger-Aliassimea.

Auger-Aliassime je govorio sucu: "Ovo će sada biti posvuda po društvenim mrežama. Jeste li sigurni da ostajete pri svojoj odluci? Ispast ćete smiješni. Bit će vam jasno kad pogledate ponovljenu snimku."

Đoković: Samo igrači ostaju u "mraku"

Draper se ogradio riječima: "Nisam vidio, nisam vidio, gledao sam tebe. Ako sudac tako odluči, ponovit ću gem, ali nisam vidio." Auger-Aliassime mu je odvratio: "Nema veze što nisi vidio. Igraš tenis dovoljno dugo da znaš kako si udario lopticu." Međutim, svi prigovori bili su uzaludni i meč je završio, a cijelu situaciju zbog koje mnogi zazivaju VAR u tenisu pogledajte OVDJE.

Ovako je tu situaciju prokomentirao Đoković na X-u:

"Sramota je što nemamo nikakvu videosnimku ovakvih situacija na terenu. Ono što je još smješnije je to što nemamo pravilo prema kojem glavni suci mogu promijeniti odluku nakon što pogledaju snimku izvan terena. Svi koji gledaju TV mogu u ponovljenoj snimci vidjeti što se dogodilo, samo igrači na terenu ostaju u 'mraku' i ne znaju što se događa.

Imamo 'oko sokolovo' za linije, živimo u tehnološki naprednom 21. stoljeću. Molim vas, poštovani Tourovi, pobrinite se da se ovakve besmislice više nikada ne ponove."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.