Domagoj Bradarić napušta Salernitanu? Insajder otkrio koji ga klub želi

Foto: EPA

HRVATSKI lijevi bočni Domagoj Bradarić (24) trebao bi napustiti talijansku Salernitanu ovog ljeta, objavio je insajder Nicolo Schira protekli tjedan. Njegov klub je prošle sezone bio uvjerljivo posljednji u Serie A sa 17 osvojenih bodova te je ispao u drugu ligu.

Schira je tvrdio da će Salernitana tražiti između četiri i pet milijuna eura za bivšeg igrača Hajduka koji ima četiri nastupa za hrvatsku reprezentaciju. Nekoliko dana nakon prve objave, Schira u drugoj donosi informaciju da se Udinese raspituje o Bradariću. Talijanski medij Il Mattino, pak, piše da je priča ozbiljnija i da je Bradarić blizu transfera.

Bradarić je dvije godine u Salernitani

Bradarić je u Salernitanu došao iz francuskog Lillea na ljeto 2022. godine uz odštetu od pet milijuna eura. Protekle dvije sezone je standardno igrao te je upisao 68 nastupa. Nije zabio pogodak, ali je upisao šest asistencija. Prije toga je u Lilleu proveo tri sezone, imao 77 nastupa, zabio jedan gol i upisao šest asistencija te se okitio naslovom prvaka Francuske u sezoni 2020./21.

Bradarić je karijeru počeo u Hajduku, gdje je prošao sve kategorije u akademiji. Upisao je 35 nastupa za drugu momčad Hajduka prije nego što mu je priliku u prvoj momčadi dao tadašnji trener Zoran Vulić. Lijevi bek s izraženim ofenzivnim sklonostima je u karijeri znao nastupati i na krilnim pozicijama, a svoj debi za Hajduk je upisao u rujnu 2018. protiv Rudeša na Poljudu.

Hajduk ga je prodao za 6.5 milijuna eura

U Hajduku je odigrao samo jednu sezonu upisavši 25 nastupa, u kojima je ubilježio dvije asistencije, a na ljeto 2019. godine Lille je za njegove usluge platio Splićanima 6.5 milijuna eura, što je jedna od najvećih odšteta u povijesti Bijelih.

Svoja četiri nastupa za hrvatsku reprezentaciju je upisao tijekom 2020. godine te zabilježio i jednu asistenciju, bio je dio reprezentacije na Euru 2021. godine na kojem nije nastupio te ga od tada Zlatko Dalić nije zvao. Ugovor u Salernitani mu traje do ljeta 2026. godine, a Transfermarkt njegovu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.