Donna Vekić preokretom do drugog kruga jakog WTA turnira u Wuhanu

Foto: EPA

NAJBOLJA hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 2. kolo WTA 1000 turnira u Wuhanu. Preokretom je s 3:6, 6:1, 6:3 svladala Belgijku Elise Mertens. U prvom setu po Vekić je kobna bila loša igra na servisu, 28-godišnja Osječanka izgubila je tri od četiri igre na svom početnom udarcu.

Mertens je prvi break za 2:0 napravila ostavivši Vekić na 0, ali naša je igračica uzvratila s dva osvojena gema zaredom za 2:2 te imala čak pet break-lopti za prelazak u vodstvo. Nakon što ih nije iskoristila opet je pala u rezultatski zaostatak, pa iako se i drugi put vratila u igru, nakon što je treći put izgubila servis za 3:5, više nije bilo povratka u prvu dionicu.

Vekić spasila dvije break-lopte pa krenula po preokret

Bila je Vekić blizu gubitka servisa i u prvom gemu drugog seta, no spasila je dvije break-lopte, da bi nakon 1:1 zagospodarila terenom. Osvojila je šest gemova zaredom, čime je riješila drugi set u svoju korist sa 6:1 uz break u trećem. Taj break nije uspjela potvrditi, no Mertens je držala rezultatsku ravnotežu samo do 2:2.

Vekić je potom osvojila tri igre zaredom, od toga dvije na servis suparnice, te stigla u dobitnu poziciju. Nije uspjela zaključiti dvoboj na svom početnom udarcu, no kod 5:3 je još jednom oduzela servis Mertens i to bez izgubljenog poena. Vekić će u 2. kolu igrati protiv bolje iz ogleda Kineskinje Shuai Zhang i Ukrajinke Julije Putinceve.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.