Donna Vekić prošla u treće kolo Wimbledona

Foto: EPA

NAJBOLJA hrvatska tenisačica Donna Vekić plasirala se u 3. kolo Wimbledona nakon što je u susretu 2. kola bez problema svladala Eriku Andrejevu sa 6.2, 6:3 za sat i 32 minute igre. Nakon izjednačenog uvoda u susretu u kojem su u prve četiri igre obje igračice osvajale gemove na svom početnom udarcu, iako je Andrejeva odmah na startu morala spašavati četiri break-lopte, u nastavku dvoboja vidjela se veća kvaliteta 28-godišnje Osječanke.

Vekić je osvojila sva posljednja četiri gema u prvom setu, prvi je break ostvarila u gemu u kojem je prvo propustila 0:40 samo da bi nakon toga i Andrejeva ispustila priliku za vodstvo od 3-2, a onda je Vekić realizirala prednost, odnosno svoju ukupno osmu break-loptu u susretu.

Čeka rasplet susreta Francuskinje i Ukrajinke

Nakon sigurnih 6:2 u prvom setu, Vekić je mogla svoj niz gemova nastaviti i početkom drugog, ali je propustila break-loptu u prvom gemu. No, ono što nije uspjela tada, jest kod rezultata 1-1 da bi novim breakom za 4:1 stigla u veliku prednost. U sljedećem je gemu

Vekić jedini put ispustila svoj servis te malo zakomplicirala situaciju, ali je kod vodstva 5:3 još jednom napravila break, iskoristivši treću meč-loptu. Vekić će u 3. kolu igrati protiv Ukrajinke Dajane Jastremske.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.