Engleski mediji o Kovačiću: Fantastično, pametno, briljantno

Foto: EPA

MANCHESTER CITY pobijedio je Fulham 3:2 na Etihadu u sedmom kolu Premier lige. Mateo Kovačić i Joško Gvardiol krenuli su od prve minute za mančesterski klub, a junak susreta postao je hrvatski veznjak koji je zabio dva pogotka. City je gubio od 26. minute, kada je za Fulham pogodio Andreas Perreira. Šest minuta kasnije Kovačić je uz puno sreće donio izjednačenje domaćinima.

Naime, Kovačić je na 13-14 metara od gola dočekao loptu koja se odbila nakon centaršuta i snažno opalio po golu. Njegov udarac je na putu prema okrivu gola pogodio stopera Fulhama Joachima Andersena te se od njega odbio u mrežu gostiju. 

Odmah nakon povratka s odmora, u 47. minuti susreta, Kovačić se ponovno našao u vrlo sličnoj situaciji kao kod prvog gola, samo je ovoga puta prekrasno puknuo i savladao nemoćnog golmana Fulhama. Posljednji pogodak Cityja zabio je Jeremy Doku u 82. minuti, a drugi gol gostiju bio je djelo Rodriga Muniza šest minuta kasnije.

The Sun: Pep treba igrače koji će iskočiti nakon Rodrijeve ozljede. Hrvat je to sada učinio

Prema Sofascore, Kovačić je dobio ocjenu 8.3 i time bio drugi najbolji igrač susreta iza Bernarda Silve, koji je ocijenjen s 8.5. Engleski mediji također pišu o sjajnoj Kovačićevoj partiji i daju mu visoke ocjene, s time da ističu kako se osjete izostanci Kevina De Bruynea, a osobito teško ozlijeđenog Rodrija, jednog od najboljih nogometaša svijeta koji će propustiti ostatak sezone.

Goal je Kovačiću dao ocjenu 8, uz opis: "Okrenuo je utakmicu s dva gola. Manje će se osjećati izostanak Kevina De Bruynea ako Kovačić nastavi s takvim napadačkim učinkom.

Grafika: Sofascore

The Sun je dao 9 i nahvalio Kovačića: "Pep treba igrače koji će iskoračiti nakon Rodrijeve ozljede. Hrvat je to sada učinio. Povukao je City pogotkom uz odbijanac, a zatim zabio prekrasan gol za vodstvo."

Portal 90min dao je Kovačiću 9. Ovako su objasnili gotovo savršenu ocjenu: "Hrvat je prvi gol zabio uz odbijanac i pomalo slučajno, ali drugi je izuzetno pametan. Ne nudi zaštitu i sigurnost kao Rodri, ali malo tko to može u svjetskom nogometu."

Yardbarker: Kovačić je bio briljantan

Manchester Evening News ocijenio ga je sa 7. "Još nije pronašao idealnu poziciju ispred obrane, ali i više se nego odužio s dva kvalitetna poteza na drugom kraju terena", piše mančesterski medij.

Manchester World je dao 8. "Kovačić je igrao u sredini veznog reda, ponovno bez Rodrija, ali najveći učinak ostvario je na drugom kraju. Kovačićev prvi gol došao je nakon puno sreće, ali drugi je bio fantastičan jer je savršeno pogodio kut. Bio je brz u posjedu, razigravao i donosio loptu iz dubine", navodi ovaj engleski medij.

Manchester City News, navijački portal ovoga kluba, smatra da je Kovačić zaslužio ocjenu 8. "Kovačić je podigao igru Cityja, a onda raspalio po golu i postigao lijep pogodak. Stvarno je bio dobar u posjedu, lijepo je igrao na malom prostoru te je držao loptu. Međutim, City je i dalje ranjiv u kontri s njim u dubljoj ulozi. Rodrijev izostanak i dalje je velik", navodi Manchester City News.

Yardbarker je s ocjenom 9.5 još bliže Kovačićevom idealnom nastupu: "Postigao je dva ključna pogotka koja su riješila utakmicu. Edersona proglašavamo igračem utakmica jer je Kovačić u nekim slučajevima izgubio loptu, što je dovelo do Fulhamovih kontri. Unatoč tome bio je briljantan."

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.