Engleski navijači zvižde Jordanu Hendersonu

Foto: EPA

ENGLESKA reprezentacija pobijedila je Italiju 3:1 u ključnoj utakmici za plasman na Europsko prvenstvo. Englezi sad imaju pet pobjeda i remi u šest utakmica, na prvom su mjestu skupine C i situacija za njih izgleda vrlo dobro. Ipak, navijači već dvije utakmice zvižde Jordanu Hendersonu, igraču Al-Ettifaqa.

Henderson (33) je bio kapetan prošli petak u prijateljskoj utakmici protiv Australije, koju je Engleska pobijedila 1:0. Kad je izlazio iz igre, publika mu je zviždala. Isto se to dogodilo kad je ulazio u igru u spomenutoj utakmici protiv Italije. Legendi Liverpoola dio publike zamjera što sudjelovao u kampanjama za promociju prava LGBTQ+ zajednice u Engleskoj, a onda otišao igrati u zemlju u kojoj su ilegalni istospolne veze.

Hendersona je branio Harry Maguire, kolega iz reprezentacije koji je također na meti kritika, ali zbog igre. "Pravi navijači Engleske ne zvižde svojim igračima, koji su posvetili živote igranju i daju sve od sebe za ovu državu", rekao je Maguire nakon utakmice s Italijom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.