Englezi: Nažalost, Vušković ove sezone tek treba upisati nastup za prvu ekipu Hajduka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

LUKA VUŠKOVIĆ (16) ljetos je postao najskuplji igrač u povijesti Hajduka nakon što je dogovoren njegov transfer u Tottenham vrijedan 11 milijuna eura. Talentirani branič će se londonskom klubu priključiti 2025., odnosno kada napuni 18 godina, jer tako nalažu FIFA-ina pravila. Ove sezone nije nastupio za seniorsku momčad Hajduka, već igra za juniore.

Dok se čeka Vuškovićev dolazak, Football London objavio je tekst pod naslovom "Luka Vušković već pokazuje zašto je savršen branič za Tottenham i trenera Angea Postecogloua". U njemu, među ostalim, ističu kako se Vuškovića smatra jednim od "najvećih talenata svoje generacije" te ga smatraju "budućnošću hrvatskog nogometa".

Podsjećaju na Vuškovićeve izjave u kojima kaže da je zahvalan Hajduku i počašćen što ga je Tottenham doveo. "Sve što sada može napraviti je pokušati dodatno poboljšati svoju igru i skupiti što više iskustva u prvoj momčadi prije nego što se preseli u London", piše Football London.

"Nažalost, Splićanin tek treba upisati prvi nastup za prvu momčad u sezoni 2023./2024."

Vušković je za prvi sastav Hajduka debitirao prošle sezone, odnosno u veljači, u teškom porazu od Dinama na Maksimiru (4:0). Od tada je skupio 11 nastupa. Football London ističe kako je pogotkom protiv Osijeka u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog kupa postao najmlađi strijelac u službenim utakmicama u povijesti Hajduka.

"Nažalost, Splićanin tek treba upisati prvi nastup za prvu momčad u sezoni 2023./2024. Ipak, šest puta bio je u sastavu", ističu Englezi i dodaju: "Unatoč nedostatku minutaže u momčadi Mislava Karoglana, Vušković je nedavno predstavljao svoju reprezentaciju u trima kvalifikacijskim utakmicama za Europsko prvenstvo do 19 godina."

"Osim što se pokazao kao vrlo dobar branič pred kojim je svijetla budućnost, pokazao je i da ima nos za gol. Postigao je šest golova u 14 utakmica za juniore prošle sezone te bio dvostruki strijelac u 5:2 pobjedi nad Šibenikom u studenom", nastavlja Football London i ističe asistenciju Vuškovića za Lovru Lončara u juniorskoj pobjedi nad Rijekom.

"Svi u Tottenhamu će pratiti Vuškovića dok planiraju nevjerojatno svijetlu budućnost"

"Čini se da je Hrvat idealan središnji branič kakvog Postecoglou želi u Tottenhamu. Hajduk u svom izvješću spominje Vuškovićevu sposobnost da uzme loptu, povuče je prema suparničkom golu i zapuca prema golu Mladosti iz Ždralova. Vušković ima vremena podići svoju igru za jednu-dvije razine prije nego što Split zamijeni Londonom.

Nakon što se probio 2023. godine, par dodatnih nastupa za prvi sastav i još bolja 2024. bit će među njegovim ciljevima za iduću godinu. Svi u Tottenhamu će pratiti Vuškovića dok planiraju nevjerojatno svijetlu budućnost", zaključuje Football London..

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.