Englezi objavili kojeg reprezentativca Hrvatske čeka transfer karijere

Foto: EPA

ENGLESKI portal GiveMeSport objavio je popis 24 nogometaša, po jedan iz svake reprezentacije koja sudjeluje na Europskom prvenstvu, koji bi ovog ljeta mogli promijeniti klub. Od hrvatskih nogometaša izdvojili su veznjaka Luku Sučića (21) te o njemu napisali:

"Ugovor mu traje do 2025. godine, a s obzirom na to da do danas nema znakova o produljenju, vjerojatno je da će austrijski velikan radije uzeti veliku odštetu nego riskirati da 21-godišnjak besplatno ode za 12 mjeseci. Sučić je visok, impozantan lutajući playmaker, koji ima sličnosti s Lukom Modrićem.

Sučića su kao novog igrača prije par godina razmatrali Liverpool i Newcastle, dok su ovog ljeta to Fulham, Milan i Borussia Dortmund. RB Leipzig navodno nije u planovima."

Sučić oduševio na utakmici Hrvatska - Albanija

Sučić se trenutno nalazi na Euru s Hrvatskom, a u remiju s Albanijom (2:2) bio je među rijetkima koji su zadovoljili nastupom. Ušao je u drugom poluvremenu i oduševio navijače jer je unio dosta nereda u albansku obranu i isprovocirao autogol za 2:1 vodstvo Hrvatske.

Prema izvorima iz kampa hrvatske reprezentacije, nije isključeno da Sučić započne utakmicu protiv Italije u ponedjeljak, ali o tome će se više znati u sljedećih nekoliko dana. Ono što se zna već sada, odnosno ono što je vrlo izvjesno jest da će Sučić ovog ljeta odraditi najveći transfer u karijeri.

Fulham, Milan ili Borussia Dortmund?

Sučić je cijelu karijeru u RB Salzburgu, a prošle sezone je u 32 nastupa zabio pet golova i namjestio njih devet, čime je pokazao da je prerastao austrijski klub i da je spreman za transfer u jaču ligu.

Engleski novinar Ben Jacobs pisao je da bi se vrlo lako moglo dogoditi da Sučić karijeru nastavi u Fulhamu, koji spominje i GiveMeSport, te je naveo i Milan i Dortmund. Transfermarkt ga procjenjuje na 15 milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.