Evo gdje gledati Dinamo u borbi za Ligu prvaka i 34 milijuna eura

Foto: Josip Regović/PIXSELL

DINAMO od 21 sat na Maksimiru dočekuje Qarabag u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka. Prijenos je na Arena Sportu 1. Ulog dvomeča hrvatskog i azerbajdžanskog prvaka je ogroman: mjesto u skupini Lige prvaka i nevjerojatno bogatstvo. U Dinamovom slučaju ono bi iznosilo čudesna 34 milijuna eura. Najmanje toliko zaradio bi plasmanom u Ligu prvaka, koja se od ove godine igra u novom, ligaškom formatu. Dakle, ne više po skupinama.

Dinamo je na korak do nevjerojatne nagrade, ali do nje ga čeka velika prepreka

No da bi Dinamo izborio igru s najboljima i najveću premiju u povijesti, treba proći jako veliku prepreku. Prvak Hrvatske je, zahvaljujući stalnim nastupima u eliminacijskim fazama europskih kupova, ove sezone izborio da se ne mora patiti igrajući pretkola po ljetnim žegama. Preostalo mu je samo zadnje pretkolo ili doigravanje, u kojem je nositelj.

Tamo ga čeka ozbiljan suparnik. Qarabag je oduševio prošle sezone u Europa ligi. Ispao je u osmini finala od kasnijeg finalista i osvajača njemačke duple krune Bayer Leverkusena. Qarabag je u prvoj utakmici na svom terenu vodio 2:0, a Leverkusen je izjednačio u 92. minuti. Qarabag je i na gostovanju vodio 2:0 sve do 72. minute. Na kraju je izgubio 3:2, ali tako da je dva gola primio duboko u nadoknadi. 

Azeri su zamalo prošli hit-momčad prošle sezone, a ove su Dinamo izborili nevjerojatnom dramom

Dinamo sada dočekuje već dobro zagrijan u Europi. U drugom pretkolu Lige prvaka s ukupnih 7:0 riješio je gibraltarski Lincoln Red Imps, ali pothvat je izveo u trećem pretkolu. Azeri su na svom terenu izgubili 2:1 prvu utakmicu protiv bugarskog prvaka Ludogoreca, da bi na uzvratu bio neviđen show. Qarabag je pobjedom 3:2 u gostima izborio produžetke, a u njima je zabio čak četiri gola za konačnih 7:2, čime je izborio Dinamo u play-offu. 

Hrvatski prvak igra, dakle, i za nikad veću novčanu nagradu. Njen dio mu je već zajamčen. 4.29 milijuna eura dobiva za doigravanje Lige prvaka. Ako izbaci Qarabag, dobio bi od UEFA-e još 18.6 milijuna eura.

Dinamo igra za najmanje 34 milijuna eura

Osim toga, Dinamo na temelju klupskog rankinga, desetogodišnjeg koeficijenta i udjela marketinga može računati na još najmanje 10 milijuna eura. Samim plasmanom u Ligu prvaka i sve da tamo zauzme posljednje, 36. mjesto, dobio bi još milijun eura. Tako bi od Lige prvaka zaradio najmanje oko 34 milijuna eura. 

Napominjemo da je ovaj iznos Dinamu zajamčen sve i da ne osvoji ni bod u Ligi prvaka. Svakim tamo uzetim bodom zarada mu raste za po 700 tisuća eura. No za to prvo treba eliminirati Qarabag u dvije utakmice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.