Evo kad i protiv koga Donna Vekić igra za olimpijsku medalju

Foto: EPA

DONNA VEKIĆ plasirala se u polufinale Olimpijskih igara. Hrvatska tenisačica u četvrtfinalu je ženskog singla pobijedila Ukrajinku Martu Kostjuk s 2:1 u setovima u ludom meču. Nakon dva sata i 59 minuta igre bilo je 6:4, 2:6, 7:6 (8). Vekić, 21. tenisačica svijeta po WTA ljestvici, u četvrtak navečer u polufinalu će igrati protiv Slovakinje Anne Karoline Schmiedlove, 67. igračice svijeta. Pobjedom bi hrvatska tenisačica ušla u finale te osigurala olimpijsku medalju.

Meč bi trebao početi u 20:30, a moći ćete ga pratiti uživo na Drugom programu Hrvatske televizije te u tekstualnom prijenosu na Indexu. Schmiedlova je u četvrtfinalu iznenađujuće izbacila Barboru Krejčikovu, aktualnu osvajačicu Wimbledona. Vekić je protiv Schmiedlove igrala samo jednom u karijeri, i to prije šest godina na tvrdoj podlozi u Luksemburgu. Hrvatska tenisačica nije tad imala puno problema, pobijedila je s 2:0 u setovima.

U prvom polufinalu ženskog teniskog turnira sastaju se dvije puno bolje rangirane tenisačice. Prva tenisačica svijeta, Poljakinja Iga Swiatek, igrat će protiv sedme tenisačice svijeta Qinwen Zheng. Taj meč je na rasporedu već u 12 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.