Fantastičan gol Mitrovića. Lopta mu je bježala, a onda je uništio Cityjevu zvijezdu

Foto: EPA

SRBIJA je pobijedila Švicarsku 2:0 u trećem kolu Lige A Lige nacija. Srbi su poveli autogolom Nice Elvedija u prvoj minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena, a za 2:0 zabio je Aleksandar Mitrović u 61. minuti. Švicarska se mogla vratiti u utakmicu u 72. minuti, no udarac Breela Embola s bijele točke zaustavio je Predrag Rajković.

Posebno je lijep bio pogodak Mitrovića, koji je krasno zabio iz gotovo izgubljene situacije. Mitrović je prihvatio dugu loptu Saše Zdjelara iako se činilo da bi mu mogla pobjeći izvan granica igrališta. Sjajni Mitrović uspio se snaći i krenuti prema golu.

Mitrović iskoristio nonšalanciju 

Za njega je bio zadužen Cityjev Manuel Akanji, koji nije ozbiljno shvatio situaciju. Mitrović je krenuo na njega i lako došao u poziciju za udarac iz srca šesnaesterca, a potom i prekrasno pogodio za 2:0. Gol možete pogledati ovdje od 2:29.

Mitrović je igrač saudijskog Al Hilala. Onamo je stigao u kolovozu prošle godine iz Fulhama za 52.6 milijuna eura. U karijeri je ovaj 30-godišnji napadač igrao još za Partizan, Anderlecht i Newcastle. Za Srbiju u 94 nastupa ima 58 golova i najbolji je strijelac te reprezentacije u povijesti. Srbija u utorak gostuje kod Španjolske, a Švicarska dočekuje Dansku.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.