FOTO Tenisačice na Wimbledonu pomiču granice oskudnog odijevanja i ljute organizatore

Foto: Profimedia

ZABORAVITE dosadne tradicije. Tenisačice u Wimbledonu ove godine pomiču granice kreativnim i neobičnim odjevnim kombinacijama na terenu. Coco Gauff, druga tenisačica svijeta, igra u kombinaciji izrađenoj posebno za nju, koja podsjeća navijače na haljinicu u kojoj je 2019. igrala Serena Williams, piše The Guardian i nastavlja:

Gauff, koja ima 20 godina, naručila je od svojeg sponzora New Balancea posebnu kombinaciju s prorezima zbog kojih njezina haljinica izgleda posebno atraktivno. Gauff je u srijedu pobijedila Rumunjku Ancu Todoni u dva seta, ali je na konferenciji za novinare nakon meča više govora bilo o onome što je nosila nego o samom tenisu.

Nema puno manevarskog prostora

"Iskreno, kad je Wimbledon u pitanju, nemaš previše manevarskog prostora kad su boje u pitanju. Pokušali smo napraviti nešto drukčije s tim prorezima, a i volim nositi te kratke topove. Ovogodišnja kombinacija trebala je biti elegantna na taj neki vimbldonski način", rekla je Gauff i dodala:

"Za mene je Wimbledon tradicija. Što god radim, čak i kad pripremam nokte, pazim da su u skladu s duhom ovog turnira. Na Wimbledonu se u biti možeš jedino igrati s teksturom".

Coco, koja inače svoje odjevne kombinacije za Grand slam turnire planira i do dvije godine unaprijed, rekla je da ovogodišnja oprema nije bila inspirirana Serenom Williams. Objasnila je da je Serena odradila sve moguće i nemoguće kombinacije i da onda nekad, čak i slučajno, ispadne da je ona bila inspiracija.

Osaka se vratila nakon poroda

Na turniru je odjećom iznenadila i Naomi Osaka, četverostruka Grand slam pobjednica, koja se vratila na Tour nakon što je rodila prvo dijete. Ona je također nastupila u posebno izrađenoj kombinaciji, koju je prezentirala protiv Emme Navarro.

Bivša prva tenisačica svijeta igrala je u Nikeovom dvodijelnom kombinezonu s asimetričnim detaljima i naboranom haljinicom. Njezini obožavatelji podijeljeni su oko njezinog odabira, ali se svi slažu da bi u toj opremi mogla bez problema otići na Met Gala.

Ukrajinka igrala u haljinici inspiriranoj vjenčanicom

Ukrajinka Marta Kostjuk nosila je kombinaciju s otvorenim leđima i V-izrezom, koja je bila inspirirana njezinom vjenčanicom. Posebno za nju izradio ju je proizvođač sportske opreme Wilson, koji je, zanimljivo, dizajnirao i njezinu vjenčanicu.

Kostjuk se udala u vjenčanici s kratkom podsuknjom i dugom haljinom od svile na koju su ručno bili postavljeni cvjetići. Joele Michaeloff, šefica Wilsonova dizajna, rekla je u intervjuu za Vogue da je Martina haljinica za Wimbledon praktički kopija njezine vjenčanice.

Wimbledonova pravila da svi natjecatelji moraju biti isključivo u bijeloj robi vuče korijene iz kasnog 19. stoljeća. No moda se s vremenom promijenila pa je tako Lea Pericoli 1965. igrala u minici s cvjetnim uzorkom, a u novije vrijeme prve koje su pomicale granice bile su Marija Šarapova i, naravno, Serena Williams.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.