Bio je hit Slovenije koja je oduševila na Euru. Sad stiže u Dinamo zamijeniti Sučića?

Foto: EPA-EFE

TALIJANSKI Como danas je Dinamu poslao ponudu za Petra Sučića u visini od sedam milijuna eura. Sjajni 20-godišnji veznjak blizu je transfera u novog talijanskog prvoligaša, a Dinamo je već krenuo u potragu za igračem koji bi popunio rupu nakon njegova odlaska.

Izbor je pao na 26-godišnjeg slovenskog reprezentativca Timija Maxa Elšnika. Kapetan Olimpije ušao je u zadnju godinu ugovora, Dinamo je već poslao ponudu za njega, ali je ona odbijena. Kako doznajemo, Slovenci bi ga pustili za 1.3 milijuna eura i moguće je da se klubovi dogovore. Neće Olimpija moći tražiti puno više jer je Elšnik ušao u zadnju godinu ugovora.

Grafika: Sofascore

Žele ga Talijani i Nijemci

No, Dinamo će morati biti brz jer Elšnik ima čak i bolje ponude iz Italije i Njemačke, a spominje se da ga prati i Sevilla. Dinamo će teško konkurirati tim klubovima, ali kao jak adut ima potencijalno igranje u Ligi prvaka i činjenicu da bi Elšnik bio vrlo važan igrač u Jakirovićevoj momčadi.

Elšnik je karijeru počeo u Aluminiju, odakle je kao 17-godišnjak otišao u akademiju Derby Countyja. Igrao je u engleskim niželigašima prije nego što se 2020. kao slobodan igrač vratio u Olimpiju. Za klub iz Ljubljane je odigrao 158 utakmica i upisao 27 golova i 19 asistencija.

Hrvatskoj nogometnoj publici se Elšnik predstavio tijekom Europskog prvenstva u Njemačkoj. Bio je jedan od ključnih igrača u ekipi s kojom je Matjaž Kek došao do osmine finala te nesretno ispao od Portugala nakon izvođenja kaznenih udaraca. 

Grafika: Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.