Francuske nogometaše nazvali cirkusantima zbog odijevanja. Branič: Više nemamo izbora

Jules Kounde Foto: Profimedia

FRANCUSKA nogometna reprezentacija danas u 20:45 igrat će protiv Izraela u trećem kolu skupine 2 elitnog ranga Lige nacija. Izabranici Didiera Deschampsa okupili su se početkom tjedna, kada je javnost svojom odjevnom kombinacijom iznenadio Ibrahima Konate (25). Branič Liverpoola sunarodnjacima se priključio noseći preko glave zakopčanu kapuljaču koja mu je sakrivala lice.

Konate je tako postao svojevrsni nasljednik suigrača Julesa Koundea (25), koji je krajem svibnja na reprezentativno okupljanje došao s cipelama na petu i torbom Louis Vuitton. Obojica su privukla pozornost modnim izričajem, a to se nije svidjelo bivšim francuskim nogometašima Jerome Rothenu i Jean-Michele Larqueu.

Nekadašnji veznjak i ofenzivac francuske reprezentacije u emisiji francuskog radija RMC-a njihovo odijevanje nazvali su cirkusantskim. "Ovo je poput cirkusa. Kako Deschamps to može dopustiti?" pitao se Rothen, ujedno voditelj emisije. Larque se nadovezao: "Njihova prva briga kada dođu na okupljanje je kako će se maskirati."

Kounde: Suočeni s obiljem ljubaznosti, više nemamo izbora

Kounde je na X-u podijelio snimku na kojoj Rothen i Larque to izgovaraju te napisao: "Gospodo, ne smijete se toliko zanositi ovom sitnicom. Suočeni s obiljem ljubaznosti, više nemamo izbora. Obećavamo, na sljedeće okupljanje doći ćemo u trenirkama, s kramponima na nogama, a nećemo zaboraviti ni parku (vrsta jakne s kapuljačom, op. a.) ako će padati kiša."

Foto: EPA

Kounde je desni bočni branič koji je karijeru započeo u Bordeauxu. Sevilla ga je 2019. dovela za 35 milijuna eura, dok je Barcelona tri godine kasnije za njega isplatila odštetu od 50 milijuna eura. U katalonskom klubu ukupno ima 99 nastupa, četiri pogotka i 11 asistencija. U francuskoj reprezentaciji dosad je sakupio 36 nastupa. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 45 milijuna eura.

 

 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.