Francuski mediji: Real na zimu sprema novi megatransfer. Nudi 80 milijuna eura

Foto: EPA

REAL Madrid je i ove sezone favorit od kojeg se očekuje da osvoji baš sve. U prvenstvu vodi ljutu bitku s Barcelonom, a nada se da će obraniti titulu prvaka Europe te osvojiti 16. Ligu prvaka, i to baš u premijernom izdanju novog formata. No kraljevski klub ove sezone muku muči s ozljedama.

Posebno se to odnosi na defenzivni dio ekipe. David Alaba, Jesus Vallejo, Dani Carvajal i Eder Militao su u većoj ili manjoj mjeri izvan stroja te se talijanski stručnjak Carlo Ancelotti bori svako kolo da posloži funkcionalnu zadnju liniju. Francuski Le 10 Sport piše da zbog toga Real planira novi megatransfer.

Meta zvijezda Arsenala 

Prema njihovim izvorima, Real silno želi već na zimu dovesti Williama Salibu, zvijezdu Arsenala i francuske reprezentacije. Dvadesettrogodišnji stoper vrlo brzo se afirmirao kao prvotimac Topnika i jedan od najboljih braniča engleske Premier lige. Realov trener je njegov veliki fan, navodi isti list.

Transfermarkt ga procjenjuje na 80 milijuna eura vrijednosti, a francuski medij piše kako je upravo to početna točka pregovora što se Reala tiče. No španjolski velikan bi vjerojatno morao platiti i puno više od spomenutog iznosa.

Saliba je karijeru započeo u St. Etienneu odakle je 2019. prešao u Arsenal za 12 milijuna eura. Igrao je na posudbi u Marseilleu i Nici, a za londonski klub ima 92 nastupa u kojima je zabio pet golova i dvaput asistirao suigračima.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.