Futsal Dinamo i Olmissum u finalu Superkupa

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

FUTSAL ekipe Olmissum i Futsal Dinamo izborile su plasman u finale Superkupa koje je na rasporedu u ponedjeljak u 19.00 sati u KC Dražen Petrović. Futsal sezona u Hrvatskoj krenula je Superkupom na kojem nastupaju četiri ekipe.

Prvak Futsal Dinamo, osvajač Kupa Stanoinvest Futsal Pula, doprvak Olmissum te dubrovački Square koji je prvenstvo i Kup natjecanje završio u polufinalu. U prvom polufinalu igranom u zagrebačkoj dvorani Sutinska vrela, Olmissum je pobijedio Square s 4:3, dok je u drugom susretu Futsal Dinamo s 3:2 porazio Futsal Pulu. 

Olmissum je stigao do pobjede na krilima trostrukog strijelac Davida Barbarića. Omišani su poveli 2:0, na poluvremenu su imali 4:1, no Dubrovčani su u nastavku smanjili na 4:3 i u završnici opasno prijetili. U posljednjim minutama povukli su golmana zaigravši s igračem više u polju, ali nisu uspjeli izjednačiti. Osim Barbarića za Olmissum je zabio i Rozga, dok su na suprotnoj strani strijelci bili Kytola (2) i Barbosa.

U ponedjeljak utakmica za treće mjesto i finale

U drugom susretu smo gledali jednako zanimljivu završnicu, a na koncu je Futsal Dinamo slavio s 3:2. Zagrebački sastav je poveo sa 3-0 golovima Horvata (7), Novaka (9) i Pasaričeka (12). Ekipa iz Pule je smanjila u 20. minuti preko Mataje, da bi Bilić golom u 33. minutu posve vratio svoju ekipu u igru.

Futsal Pula je u završnici povukla golmana i napala s igračem više u polju, no nije uspjela izjednačiti. Dinamo je zabio i četvrti gol, ali po isteku vremena. Superkup sada seli u KC Dražen Petrović, gdje su u ponedjeljak na rasporedu susret za treće mjesto u 16.30 sati, te finale u 19.00 sati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.