Gattuso: Ja nisam lud, poštovao sam Perišića. Morilo me što je želio otići

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUKOV trener Gennaro Gattuso obratio se medijima na konferenciji za novinare na kojoj je najavljivao utakmicu koja je pred Hajdukom. Ipak, dio konferencije bio je posvećen situaciji u splitskom klubu, odnosno za mnoge neočekivanom odlasku Ivana Perišića.

"Situacija je skroz čista. Dva dana nakon mog dolaska u Hajduk Perišić i ja smo razgovarali i rekao je da želi ići. Rekao sam mu da stane i razmisli, neka prođe Euro. Nakon toga mi je to ponovio na prijateljskoj utakmici protiv Širokog Brijega. Tada mi je ponovio da želi otići. Znao sam da je to njegova želja, ali dao sam mu minutažu. Morila me ta ideja da odlazi", rekao je Gattuso i nastavio:

"Posljednjih 20 godina Perišić, Rakitić i Modrić su ikone hrvatskog nogometa, ispisali su povijest. Ja nisam lud, poštovao sam ga. Dao sam mu da igra i trenira iako sam znao da želi otići. Trener mora biti hrabar i lucidan da bi uskladio 25 igrača u svlačionici. Da nije bila riječ o njemu, ne bi tako bilo. Dao sam mu priliku, poštivao ga."

Bio je izbačen, nakon toga je otišao

Podsjetimo, večer uoči gostovanja Hajduka kod Lokomotive u sklopu drugog kola SuperSport HNL-a stigla je vijest da je Gattuso izbacio Perišića iz momčadi zbog nediscipline. Perišić ove sezone nije u pravoj formi i taj problem je već neko vrijeme poznat. Upisao je četiri nastupa te odigrao 149 minuta bez konkretnog učinka. Protiv Ružomberoka u posljednjoj utakmici igrao je zadnjih pola sata.

Perišić (35) se u Hajduk, iz kojeg je otišao prije 20 godina, vratio zimus. Tottenham ga je pustio nakon što je ujesen prošle godine pokidao ligamente. Dugo se oporavljao od jako teške ozljede i operacije, nakon čega je krajem prošle sezone zaigrao za Hajduk, a zatim i za Hrvatsku na Euru.

Ugovor s Hajdukom mu traje do ljeta iduće godine, ali je do tada produljen automatizmom jer je po potpisu prvog ugovora, kad se Perišić vratio u Hajduk, dogovoreno da se ugovor 4. srpnja 2024. produlji za još godinu dana ako u tom trenutku bude u klubu.

Grub rastanak

To se i dogodilo, ali postoji kvaka. Naime, to nije jedina klauzula propisana ugovorom koji je Perišić potpisao kad se vratio u Hajduk. Kad bi netko uplatio 200 tisuća eura odštete na račun Hajduka od 29. kolovoza do 5. rujna ove godine, Perišić bi bio slobodan otići iz kluba neovisno o ugovoru koji je produljen.

U prijevodu, Perišić si je očito u pregovorima osigurao luksuz da s Poljuda može otići u smiraju prijelaznog roka ako pohod na skupine Konferencijske lige bude neuspješan. To se dogodilo ranije i na znatno grublji način.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.