Gattuso: Ne smijemo od Durdova sad raditi zvijezdu. On još nije nigdje

Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

HAJDUK je pobijedio Šibenik 4:0 na Poljudu u zadnjoj utakmici devetog kola SuperSport HNL-a. Ivan Rakitić, Bruno Durdov, Anthony Kalik i Marko Livaja bili su strijelci za domaću momčad. Hajduk je ovom pobjedom zasjeo na prvo mjesto SuperSport HNL-a. Ima dva boda više od Dinama i Rijeke. Utakmicu je komentirao trener Hajduka Gennaro Gattuso.

"Odlična utakmica, dominirali smo. Zadovoljan sam našom igrom bez lopte. Ovo je bila velika pobjeda. Prvi smo na tablici, ali nadam se da nećemo dobiti velika krila. Radit ćemo svakodnevni posao u poniznosti. Sve zasluge idu mojoj momčadi, odnosno igračima, kojima čestitam", rekao je Gattuso.

"Nosi me entuzijazam"

"Kalik je danas bio odličan. Sjajan u igri bez lopte, trudi se i danas je nagrađen pogotkom. Zaslužio je aplauz. Ali pljeskao je danas stadion svakom potezu i mislim da smo zabavili publiku. Kod mene uvijek igra onaj koji zaslužuje. Nosi me entuzijazam, iako moram donositi neke nepopularne odluke. Nadam se da će moj entuzijazam prijeći i na igrače. 

Nogomet ne poznaje godine. Onaj tko je najbolji na treningu, taj igra. Bruno Durdov je jedan od tih igrača. Ali ne smijemo napraviti zvijezdu od njega ni mi ni novinari. On još nije nigdje, ali može postati zvijezda. Ja ću se kao trener potruditi oko toga.

Nismo izgubili u prvih devet kola. Sve momčadi su sad motivirane za pobijediti nas. Svidio bi mi se naučiti hrvatski jezik, ali je jako težak. Naučio sam neke riječi i psovke. Lijep mi je hrvatski jezik. Kad razgovaram s ljudima, intuicijom osjetim u kojem će smjeru ići razgovor. Zato sam vam i sad odgovorio na ovo pitanje", rekao je Gattuso.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.