Gattuso: S ovakvom ekipom ne možemo biti konkurentni

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

HAJDUK je ispao iz Europe. U uzvratnoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu na Poljudu je izgubio 1:0 od slovačkog Ružomberoka te tako ostao bez četvrtog pretkola, nakon što je u prvom susretu bilo 0:0. Nakon poraza od šeste momčadi slovačkog prvenstva Hajdukove je igrače izviždala publika na Poljudu. Nakon utakmice oglasio se trener Hajduka Gennaro Gattuso.

"Ovakvi dani se nekad dogode"

"Ništa nije danas išlo na našu stranu. Nogometni bogovi danas nisu bili na našoj strani. Takvi dani se dogode. Momčad se trudila. Trenutno je 15. kolovoza. Radimo i trudimo se. Pokušat ćemo sve da budemo bolji. Mislim da smo zaslužili bolje. Remi s Lokomotivom nas je pogodio.

A Perišić? Morao sam spremiti momčad na život poslije njega. Znam kakva je on veličina u hrvatskom nogometu. Jasno mi je to. Moram se pomiriti sa situacijom. Žalim što nismo danas prošli dalje, a žao mi je i zbog tog gola protiv Lokomotive u zadnjoj minuti u prošloj utakmici", rekao je trener Hajduka za Max Sport televiziju.

"Pitanje kadra je više za struku u klubu. Jasno je da s rosterom od 17-18 igrača ne možeš biti konkurentan u ovakvom ritmu. Ne upravljam novcem i moram se prilagoditi onom što imam. Ne može se sad napraviti puno do sljedeće utakmice.

Nemam što zamjeriti svojim igračima. Jedino nisu bili najoprezniji kod prekida. Ova momčad je pokazala želju i htijenje. Ovo što nam se dogodilo boli i to moramo pregrmjeti", zaključio je talijanski stručnjak.

"Sigur nije teže ozlijeđen"

"U nedjelju ćemo igrati utakmicu u prvenstvu. Klub zna što mi treba u momčadi. Neću ja vršiti pritisak na njih, nego ću raditi s onim što imam. Nemamo roster za paralelnu igru u dva natjecanja. Mladi igrači nisu spremni za ovakav ritam, ali oni će napredovati. Možda sam večeras trebao Antunovića staviti 7-8 minuta prije. Nadam se da ćemo imati dobru sezonu. 

Srna je obećao da će nam posuditi Newertona? Nakon ovog poraza najmanje o čemu želim pričati je o potencijalnim novim igračima. Pitajte klub i sportskog direktora. Ja ću se baviti treniranjem. Znam samo da je s Darijem Srnom bilo nekih kontakata. 

Sigur nije teže ozlijeđen. Jučer smo na treningu vježbali penale i osjetio je neugodnost. Riječ je o lakšoj ozljedi kvadricepsa. Očekujemo da neće dugo izostati", rekao je Gattuso nakon utakmice na konferenciji za medije.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.