Gospodski potez Reala. Produljio s Carvajalom nakon što se ozlijedio do kraja ugovora

Foto: Profimedia

DANI CARVAJAL (32), nezamjenjivi desni bočni Reala i reprezentacije Španjolske, ključni igrač prilikom osvajanja klupskog i reprezentativnog naslova prvaka Europe ove godine, u derbiju devetog kola La Lige protiv Villarreala ozlijedio se još gore od očekivanog te onog što je sam Carvajal noćas otkrio. 

Naime, Real je objavio: "Nakon što je naša liječnička služba pregledala našeg igrača Danija Carvajala, njemu su dijagnosticirane rupture prednjeg križnog ligamenta, vanjskog ligamenta te popliteusa, mišića koji napinje čahuru koljenog zgloba. Bit će operiran za nekoliko dana." Španjolski mediji pojašnjavaju da zahvat mora pričekati barem pet dana, dok ne splasne oteklina na Carvajalovom koljenu.

Doktor kaže da je Carvajalu je potrebna barem jedna godina oporavka

VIDEO: Arena Sport

Ovo znači da će Carvajal pauzirati oko 10 mjeseci. Dakle, da je Realovoj legendi gotova sezona i to ona na kraju koje mu završava ugovor s Realom. No, doktor Gonzalez, medicinski ekspert Asa, ističe da je nakon ovakve ozljede profesionalnog sportaša nužan oporavak od oko godinu dana:

"O duljini Carvajalove odsutnosti s terena odlučit će najviše oporavak prednjeg križnog ligamenta jer su dvije ostale ozljede manje ozbiljne. Ali kod oporavaka od ovakvih ozljeda nema prečica. Samo strpljenje. Najmanje je bitno postavljati rokove. Kako bi se igrač vratio na razinu na kojoj je bio, potrebna mu je barem jedna godina oporavka i rehabilitacije."

Real reagirao tako što je odmah Carvajalu produljio ugovor, koji mu je završavao na ljeto iduće godine

Na ovo je promptno reagirao Real. Objavio je da je je s Carvajalom produljio ugovor do 30. lipnja 2026. Dodaje kako je to bilo planirao. Ali je svejedno, s obzirom na nove i dramatične okolnosti, zbog kojih Carvajala neće biti barem godinu dana, dakle debelo nakon završetka aktualnog ugovora, t jeo veliki potez Reala, koji je u španjolskoj sportskoj javnosti dočekan s oduševljenjem. 

Real u objavi piše: "Carvajal je došao u klub kao 10-godišnjak i prošao je sve kategorije. Još kao dječak je bio na kultnoj slici naše povijesti, kako s počasnim predsjednikom Alfredom Di Stefanom polaže kamen temeljac Real Madrid Cityja.

Od 2013. je dio prve momčadi i za 12 sezona u kojima je branio naš dres, postao je legenda Reala i svjetskog nogometa. Za Real je odigrao 427 utakmica i osvojio 26 trofeja. Klub mu iskazuje svu podršku i privrženost te mu želi brzi oporavak kako bi što prije uživao u igranju nogometa."
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.