Guardiola blokira Kovačićev senzacionalan transfer?

Foto: Profimedia

CBS je protekli tjedan pisao da saudijski Al Nassr želi dovesti Matea Kovačića (30) i dati mu jednu od najvećih plaća u povijesti nogometa. Prema američkom mediju, Kovačić bi zarađivao malo više od milijun eura tjedno. Saudijci su se nadali da će hrvatskog veznjaka uspjeti dovesti u zimskom prijelaznom roku. Kako bi u tome uspjeli, navodno su zatražili Cristiana Ronalda da nagovori Kovačića na transfer.

Međutim Manchester Evening News sada tvrdi da od toga neće biti ništa. Mančesterski medij piše da je trener Cityja Pep Guardiola "spreman spriječiti planove Cristiana Ronalda da namami Matea Kovačića u Saudijsku Arabiju". Engleski novinari dodaju kako se činilo da je Kovačićeva pozicija ugrožena nakon povratka Ilkaya Gündoğana (33) iz Barcelona jer je Kovačić došao u City upravo kao zamjena za njemačkog veznjaka.

Guardiola ne želi prodati Kovačića i planira blokirati njegov odlazak"

Al Nassr je planirao iskoristiti tu situaciju i uz Ronaldovu pomoć privući Kovačića, s kojim je igrao u Real Madridu. Podsjetimo, u Al Nassru igra i Marcelo Brozović, donedavni hrvatski reprezentativac koji je godinama s Kovačićem i Lukom Modrićem činio vezni red nacionalne selekcije.

"Guardiola ne želi prodati Kovačića i planira blokirati njegov odlazak. Ova će vijest razočarati Ronalda, iako neće biti velik šok s obzirom na to kakav mu je Guardiola bio trn u oku tijekom godina. Borili su se u Engleskoj i Španjolskoj i tako stvorili intrigantan odnos nastao iz poštovanja i međusobne mržnje", piše Manchester Evening News.

Kovačić bi u Al Nassru zarađivao 64 milijuna eura godišnje?

Kada bi Kovačić zaista otišao u Al Nassr i zarađivao milijun eura tjedno, na godišnjoj razini dobio bi oko 64 milijuna eura. To je otprilike sedam puta više nego što zarađuje u prvaku Engleske, gdje ima oko devet milijuna eura godišnje, a ugovor mu traje do ljeta 2027. godine.

Kovačić je ranije u karijeri igrao za Dinamo, milanski Inter, Real i Chelsea, koji ga je prošle godine prodao Cityju za 29 milijuna eura. S mančesterskim klubom osvojio je FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo, Premier ligu, UEFA-in Superkup i engleski Superkup. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 30 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.