Guardiola: Odlazi jedan dio mene, arhitekt jedne od najboljih ekipa u povijesti

Foto: EPA

ENGLESKI mediji prije nekoliko dana potvrdili su da će na kraju ove sezone Manchester City napustiti dugogodišnji sportski direktor, Bask Txiki Begiristain. Ugledni list The Athletic napisao je da je ta odluka već dugo bila poznata klubu. Begiristain (60) se nakon odlaska iz Cityja planira umiroviti.

Begiristain je bio sportski direktor Cityja od listopada 2012., a prethodno je istu funkciju sedam godina obnašao u Barceloni, gdje je proveo i sedam godina igračke karijere. Tijekom Begiristainovog mandata u Cityju osvojen je čak 21 trofej, od čega sedam naslova prvaka Engleske i jedan Europe.

Surađivali u Barci i Cityju

City je Begiristaina doveo planirano kako bi preko njega jednog dana doveo i njegovog bliskog prijatelja Guardiolu. Begiristain je posebno blisko surađivao s Pepom, kojeg je City konačno i doveo 2016. godine. Njih dvojica su se dobro poznavala još iz Barcelone, gdje su prvo igrali zajedno, a onda i surađivali na isti način kao u Cityju.

Guardiola sada ne krije tugu zbog Begiristainovog odlaska: "Odlazi jedan dio mene. Odlazi prijatelj, arhitekt jedne od najboljih momčadi u povijesti Barcelone i onoga što je učinio ovdje. Već dugo znam da će otići, a nedostajat će mi zbog njegove samouvjerenosti, zbog ravnoteže koju mi je davao.

Kada stvari nisu išle dobro, uvijek mi je govorio da ostanem smiren. Puno mi je pomogao u Barceloni i ovdje. Ipak, klub je vrlo dobro strukturiran, moramo nastaviti dalje bez njega. Što se tiče mene, još nisam donio odluku o svojoj budućnosti u Cityju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.