Gattuso nije imao klasičnu presicu pred derbi. Ovako je najavio utakmicu s Dinamom

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

DINAMO i Hajduk u petak u 20 sati na stadionu Maksimir igraju derbi šestoga kola SuperSport HNL-a. Trener Hajduka Gennaro Gattuso prema odluci kluba nije održao klasičnu konferenciju za medije uoči Dinama, što nije ni obavezno. Razlog je taj što Splićani žele osigurati mir za momčad u turbulentnom periodu.

Podsjetimo, prvo je u utorak otpušten sportski direktor Nikola Kalinić, nakon čega je on održao press konferenciju na kojoj je za teško stanje u klubu i neuspjehe optužio predsjednika kluba Ivana Bilića te predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina. Bilić je na to uzvratio svojim obraćanjem novinarima te je odlučno demantirao Kalinićeve tvrdnje, iznijevši svoju verziju događaja. 

Gattuso je, u konačnici, utakmicu s Dinamom najavio za klupsku stranicu.

Pred nama je prvi najveći derbi u Hrvatskoj ove sezone i Vaš prvi u Hajduku. Što možemo sutra očekivati?

Igramo protiv kluba koji je navikao na ovakve utakmice. Oni ih igraju stalno, a mi moramo biti veliki Hajduk. Idemo u Zagreb po dobar rezultat. Dinamo je dobar, a mi ćemo dati sve od sebe. 

Jesu li igrači spremni odigrati veliku utakmicu?

Mi smo ove sezone već pokazali da možemo odigrati velike utakmice. Pokazali smo i dobru igru. Neki su igrači otišli u svoje reprezentacije i nisu trenirali s nama, ali oni koji jesu, trenirali su maksimalno. Preostaje nam doliti malo benzina i ići u Zagreb dati maksimalno od sebe te odigrati utakmicu kako najbolje možemo i s jednom osobnošću.

Imali smo nekoliko izostanaka u momčadi u prošloj utakmici. Nedostajali su Bamba i Zvonimir Šarlija, a znamo da se vraća jedan od stožernih igrača, Filip Uremović, koji je odradio kaznu od tri žuta kartona.

Lijepo je imati sve igrače na dispoziciji. Vraćaju se Bamba i Uremović, iako je Elez odigrao odličnu utakmicu i dao sve od sebe. No lijepo je imati sve igrače na okupu kako bismo mogli biti oni pravi.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.