Boks

Hrgović napokon saznao suparnika u borbi karijere

Foto: Profimedia

ZHANG ZHILEI prihvatio je borbu s Filipom Hrgovićem. Zhilei, 12. boksač prema IBF-u, pristao je ući u ring s neporaženim Hrvatom u borbi za mjesto obaveznog izazivača organizacije IBF. Najboljih 11 boraca prema IBF-ovoj ljestvici odbilo je borbu s Hrgovićem, a onda je ponuda stigla do 38-godišnjeg Kineza.

Zhang je u studenom upisao 23. pobjedu u 24. profesionalnoj borbi u karijeri. Slavio je protiv Amerikanca Craiga Lewisa prekidom u drugoj rundi i prozvao Hrgovića. "Sve dok mislite da ste dobri, dođite. Hrgović je mlad i motiviran boksač, ali za mene je beba", rekao je Zhang, koji je devet godina stariji od Hrgovića.

"Probaj postati malo brži jer inače neće biti zanimljiva borba. Samo malo brži budi. Ako budeš spor kao inače, meč će biti dosadan", odgovorio je Hrgović Kinezu.

McKean odbio borbu. Hrgović i Zhang borit će se u Europi?

U isto vrijeme kad i Zhang ponudu je dobio Australac Demsey McKean, koji je jedno mjesto bolje plasiran od Kineza. McKean je odbio borbu s Hrgovićem, a Zhang zatražio dodatna 24 sata da razmisli i na kraju prihvatio ponudu IBF-a.

Hrgović je krajem prošle godine stigao do 14. pobjede u isto toliko profesionalnih borbi. Novinar Dan Rafael javlja da bi se borba mogla održati u Europi kao jedan od uvodnih okršaja uoči borbe za titulu između Oleksandra Usyka i Anthonyja Joshue.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.