Hrvatska dobiva novog reprezentativca. Sve bi moglo biti gotovo već u ponedjeljak

Foto: EPA

SVE JE JASNIJE tko bi mogli biti novi igrači koje će Zlatko Dalić pozvati u hrvatsku reprezentaciju. Nakon što je u zadnje dvije utakmice reprezentacija vezala dva poraza protiv Turske i Walesa te tako ugrozila šanse za direktan plasman na Europsko prvenstvo u Njemačkoj, Dalić je najavio da će u reprezentaciju pozvati neka nova imena.

"Nisam reagirao, nisam osjetio ovu situaciju, to je moja odgovornost, nisam bio dobar. Činjenica je da je ovo nedopustivo i da moramo tražiti kvalitetnija rješenja. Imao sam svoje ideje i razmišljanja, ali nisam htio ništa dirati dok nam ide dobro. Vjerojatno možemo očekivati nove pozive novim igračima, da donesem odluke o kojima sam razmišljao. Moram ovo proanalizirati i izaći iz komforne zone u kojoj sam živio i u kojoj su živjeli igrači", rekao je Dalić tada za Dnevnik Nove TV.

Austrijanci nemaju šanse

Prvo novo ime će gotovo sigurno biti Franjo Ivanović iz Rijeke. Ivanović je tijekom svog boravka u mlađim selekcijama Hrvatske stalno bio između Hrvatske i Austrije, nije bilo jasno koju će reprezentaciju odabrati, ali sada se ustabilio kao opcija za Hrvatsku kroz U-19 i U-21 reprezentacije.

Zanimljivo je da Austrijanci nisu odustali, već su nedavno pokušali nagovoriti Ivanovića da odabere njihovu A vrstu, ali u tome nisu uspjeli. Ako ne bude iznenađenja, sve će biti gotovo već u ponedjeljak. Tada bi, naime, Dalić trebao i službeno Ivanoviću uručiti poziv za A vrstu i razriješiti sve dileme.

Ima ono što drugi nemaju

Podsjetimo, Dalić već neko vrijeme traži rješenja u napadu, a Ivanović se kroz ovu sezonu pokazao kao najbitniji igrač Rijeke u tom aspektu. Ne zabija u kontinuitetu, definitivno nije čisti golgeter koji će zabijati 20 ili više golova u sezoni, ali beskrajno je koristan kad god je na terenu.

Zastrašujućom energijom izluđuje protivnike, neprestano vrši pritisak na protivničku obranu i ostavlja dojam da može trčati dok svi drugi ne padnu s nogu. Vjerojatno ga zato Dalić i vidi kao jednog od sigurnih za poziv, upravo to je ono što Dalić ističe da hrvatskoj reprezentaciji nedostaje u zadnje vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.