Hrvatska imala navijače u Armeniji unatoč kazni UEFA-e

Ilustracija // Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA je u Jerevanu golom Andreja Kramarića pobijedila Armeniju 1:0 u utakmici skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Momčad izbornika Zlatka Dalića imala podršku nekoliko stotina navijača iako je UEFA kaznila Hrvatski nogometni savez. Podsjetimo, HNS je kažnjen zbog ponašanja dijela hrvatskih navijača na utakmicama završnice UEFA-ine Lige nacija.

Protiv Nizozemske su hrvatski navijači rumunjskom sucu Istvanu Kovacsu skandirali "Cigane, cigane" te je HNS zbog toga kažnjen sa 70 tisuća eura i bez navijača na sljedećoj gostujućoj utakmici, a to je ova Armeniji. Uz navedeno, HNS je tada s još 80 tisuća je kažnjen zbog baklji i predmeta u terenu. Ukupna kazna od 150 tisuća eura bila je najveća financijska u povijesti HNS-a. Unatoč tome, nekolicina navijača došla je do karata i sada u Erevanu prati ogled s Armenijom.

Diskriminatorno ponašanje te bacanje baklji i predmeta

"1. Zbog diskriminatornog ponašanja navijača, Hrvatski nogometni savez uvjetno je kažnjen odlukom da prvu iduću domaću utakmicu u okviru UEFA-inih natjecanja treba odigrati bez gledatelja, uz rok kušnje od dvije godine. Također, zabranjena je prodaja ulaznica za hrvatske navijače na prvoj idućoj gostujućoj utakmici u UEFA-inom natjecanju, a Savez je k tome kažnjen sa 70.000 eura za takvo, diskriminatorno ponašanje dijela navijača.

2. Zbog bacanja baklji, HNS je kažnjen s 45.000 eura.

3. Zbog bacanja predmeta, HNS je kažnjen s 35.000 eura", objavio je Hrvatski nogometni savez krajem srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.