HRVATSKI SUCI

Hrvatska sutkinja sudi u finalu Lige prvakinja

Foto: Foto: Grgur Žućko / Pixsell

SANJA Rođak-Karšić sudit će finale ženske Lige prvaka koje se igra u nedjelju, objavio je HNS.

Na utakmici između Lyona i Wolfsburga glavna sutkinja će biti Švicarka Esther Staubli, dok će Rođak-Karšić biti jedna od pomoćnih sutkinja. Ovo je drugi put da će suditi u finalu Lige prvaka jer je tu čast imala i prije dvije godine. 

Ona je ujedno i prva ženska sutkinja koja je sudila u Hrvatskom kupu za muškarce, a 2015. godine postala je prva sutkinja u HNL-u kada je na susretu između Lokomotive i Osijeka bila druga pomoćna sutkinja.

Ispit za suca pripravnika položila je 2001. godine, a uslijedile su promocije u regionalnog suca (2003.), saveznog suca (2005.) te suca s oznakom Fife (2009.). Na listu Druge hrvatske nogometne lige uvrštena je 2013. godine, kao druga žena s takvim statusom, nakon Blaženke Logarušić. Sljedeće je godine s Ladom Rojc pozvana na SP za žene do 17 godina pa su po prvi put u povijesti dvije Hrvatice zajedno sudile na tako velikom natjecanju, a kruna su bile utakmice otvaranja i polufinala. To je otvorilo vrata prema najvećem i najjačem ženskom natjecanju, Svjetskom prvenstvu seniorki u Kanadi.

Osim toga, sudila je i na Svjetskim i Europskim prvenstvima, a 2017. godine bila je sutkinja u finalu Eura između Nizozemske i Danske. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.