Hrvatska trenirala u Njemačkoj pred pet tisuća navijača. Svi su ludi za Gvardiolom

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

HRVATSKA nogometna reprezentacija odradila je pred više od 4000 navijača otvoreni trening na Volksparkstadionu u svojoj njemačkoj bazi u Neuruppinu. Vatreni su u nedjelju doputovali u svoju njemačku bazu u kojoj će boraviti za vrijeme Eura. Već sinoć su trebali isprobati travnjak lokalnog petoligaša MSV Neuruppina, međutim kako se put iz Portugala malo odužio, trening je otkazan, a igrači su odradili vježbe u teretani.

U ponedjeljak je na rasporedu bio otvoreni trening pred više od 4000 hrvatskih navijača, koji su doslovno razgrabili besplatne ulaznice. Zanimljivo, bilo je oko 20.000 zahtjeva za ulaznice, međutim za sve nije bilo mjesta na stadionu. Atmosfera na treningu je bila sjajna. Igrači su marljivo nizali vježbe, a navijači se sjajno zabavljali izvikujući imena naših igrača.

Najviše povika je, naravno, upućeno kapetanu Luki Modriću, a nakon njega i Jošku Gvardiolu. Atmosferu nisu pokvarili niti lagana kiša i prohladno vrijeme. Bilo je zanimljivo pratiti igru na dva gola na skraćenom terenu, međutim bio je to trening na kojem hrvatski igrači nisu otkrivali nikakve tajne ili uigravali važne detalje u igri.

Navijači oduševljeni igračima

To ih čeka od sutra kada će izbornik Zlatko Dalić već uobičajeno "spustiti zastor". Od utorka sve se vraća u rutinu, treninzi će biti otvoreni prvih 15 minuta nakon čega kreće završno brušenje forme za Euro.

"Do sada nismo trenirali prekide i na tome ćemo raditi. Radit ćemo tehničke i taktičke stvari", kazao je po dolasku u Neuruppin hrvatski strateg. Svakako je najvažnije da su svi igrači zdravi, motivirani i jedva čekaju početak prvenstva.

"Nemamo nikakvih problema, svi su zdravi i spremni. Veliki su planovi, velike su želje. Moramo iskoristiti sve kapacitete koje imamo", zaključio je Dalić. Na kraju treninga hrvatski reprezentativci su s klincima iz lokalnog kluba malo i zaigrali na oduševljenje prisutnih.

Prava "ludnica" na tribinama je nastala kada je dio reprezentativaca počeo dijeliti malene lopte, a zatim i potpisivati dresove, majice, kopačke, raditi selfieje. Gvardiol, Modrić, Kramarić, Šutalo, Petković, Stanišić, Vida, Budimir, Majer.... strpljivo su ispunjavali želje navijača.

Posebno simpatičan je bio jedan dječak koji se provukao ispod ograde, projurio pored redara te dotrčao do terena kako bi dobio loptu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.