Hrvatski napadač igra u formi života. Divi mu se i lovac na talente

Foto: Profimedia

JACEK KULIG, ugledni lovac na talente i jedan od najboljih i najupućenijih skauta, poznat je po tome da nadarene igrače prepoznaje u ranoj dobi. Iako Dion Drena Beljo (22) ne spada u tu kategoriju, poljski skaut oduševljen je njegovim učinkom. Istaknuo je Kulig tako napadača hrvatske U-21 reprezentacije i na svom profilu na Facebooku na kojem ga je opisao kao "sjajan posao Rapida".

Bivši napadač Osijeka, Istre i Augsburga, kojem je i Zlatko Dalić dao dvije šanse u seniorskoj reprezentaciji, u ovoj je sezoni na učinku od devet golova i jedne asistencije u 19 utakmica za klub, ali posebno je dojmljivo ono što je napravio u zadnjih osam izlazaka na teren.

Dion Drena Beljo - last 8 games: vs Austria Wien ⚽️ vs Donaufeld ⚽️⚽️ vs LASK ❌ vs Başakşehir 🅰️ vs SCR Altach ⚽️ vs...

Objavljuje Football Talent Scout - Jacek KuligPonedjeljak, 21. listopada 2024.

Interes je bio pokazao i Dinamo

Beljo ih je iskoristio za sedam golova i dvije asistencije igrajući za Rapid i hrvatsku U-21 reprezentaciju. Jedina utakmica u kojoj je ostao bez učinka u tom nizu odigrana je prije gotovo mjesec dana, pri čemu su Rapid i LASK podijelili bodove nakon 1:1.

Belju je u ljetnom prijelaznom roku želio i Dinamo, ali se nije uspio dogovoriti ni s Augsburgom ni s igračem. Postojao je interes sedam, osam klubova, spominjao se i Hajduk, ali se na kraju odlučio za Rapid. Beljo je tražio klub koji će mu garantirati minutažu, a Dinamo mu to nije mogao jamčiti. U Rapidu igra na posudbi do kraja sezone, a austrijski klub ima pravo otkupa njegova ugovora.

Standings provided by Sofascore


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.